Dubbele dekkingen bij rechtsbijstandspolissen

Weegschaal vrouwe Justitia

MoneyView waarschuwt voor dubbele of onnodige dekkingen bij rechtsbijstandsverzekeringen.

Volgens MoneyView bieden meerdere rechtsbijstandsverzekeraars totaalpakketten aan. Naast veel voordelen kleven ook nadelen aan deze pakketten: de kans op overbodige dekkingen neemt toe, bijvoorbeeld een motorrijtuigendekking voor iemand die geen auto heeft of arbeidsconflicten ingeval iemand gepensioneerd is. Ook dubbele dekkingen kunnen voorkomen, bijvoorbeeld als iemand op zijn autopolis ook een rechtsbijstandsdekking heeft meeverzekerd.

Daarom bieden sommige verzekeraars modulair opgebouwde polissen aan, waarmee de klant een verzekeringspakket ´op maat´ kan samenstellen. Dit leidt vaak tot een voordeliger oplossing. Zorgvuldig vergelijken en kiezen voorkomen over- of onderdekking en kan de consument veel geld besparen, aldus MoneyView die tevens wijs op de jaarlijkse MoneyView ProductRating voor rechtsbijstandverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP’s).

De uitkomsten van dit jaar: de goedkoopste polissen zijn die van a.s.r., Ditzo en Lancyr en de beste voorwaarden hebben de producten van ABN Amro, Lancyr en Nationale-Nederlanden. Het product van Lancyr, een gelabelde variant van de rechtsbijstandverzekering van Nationale-Nederlanden, is voor het eerst meegenomen in de benchmark en scoort als enige rechtsbijstandverzekering vijf sterren op zowel de prijs als de voorwaarden.

De goedkoopste avp's zijn te halen bij: Aon Direct, Ohra en United Insurance. De beste voorwaarden hebben de avp's van ABN Amro, Klaverblad en Ohra.. Ohra heeft dus het enige product dat zowel op prijs als op voorwaarden het maximale aantal sterren scoort.

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
Independer: veel verschil in premies rechtsbijstand

Independer: veel verschil in premies rechtsbijstand

Volgens Independer lopen de premies van rechtsbijstandverzekeringen flink uiteen. De premies van de duurste polis is tot drie keer zo hoog als die voor de goedkoopste....