Hol-bubeck schrijft vaknotitie over cyberrisico

Anita Hol-Bubeck 2017

Docent schadeverzekeringen, Anita Hol-Bubeck, heeft voor financieel adviseurs zakelijke risico’s de vak-notitie cyberrisico en de verzekeringsmogelijkheden geschreven.

"Vanuit mijn dagelijks werk merk ik dat er nog maar in beperkte mate studiemateriaal beschikbaar is waarin, voor de financieel adviseur, de ins en outs van de cyberverzekering goed wordt behandeld. Samen met Bureau DFO hebben we daarom besloten zelf een syllabus voor dit risico te schrijven. Deze syllabus is voor iedereen beschikbaar. Hij is dus niet gekoppeld aan de verplichting om ook een opleiding te volgen”, aldus Hol-Bubeck. 

“Ik merk in de opleidingen die ik verzorg dat veel cursisten in eerste instantie vooral de focus hebben op de dekking die de cyberverzekering geeft voor schade, als gevolg van cybercrime. De cyberverzekeringen doen echter veel meer. Verzekerden krijgen, op basis van deze verzekering, ook ondersteuning bij het voorkomen van schade(preventie) en, wanneer er dan toch een calamiteit is, direct hulp van de best beschikbare specialisten. Voor een deel is deze verzekering dus ook een naturaverzekering. Die onderdelen van de verzekering zijn misschien nog wel belangrijker dan het exacte schadebedrag dat wordt uitgekeerd.”

Afnemers van de vak-notitie krijgen ook toegang tot een speciale website met onder meer de meest actuele verzekeringsvoorwaarden van de Nederlandse aanbieders van cyberrisicoverzekeringen, tools en informatie die adviseurs kunnen gebruiken om zich te bekwamen op dit, ook voor hen, nieuwe terrein.