Iza behoudt grootste collectieve contract van Nederland

Martin Duvivier

IZA heeft als beste gescoord bij de aanbesteding die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen hadden uitgeschreven voor dit grootste collectieve contract van Nederland.

In totaal gaat het om circa 200.000 ambtenaren. De huidige collectieve zorgverzekering bij IZA, die sinds 2009 liep, eindigt op 31 december 2012. IZA verzorgt deze collectiviteit al sinds 1952 via de publiekrechtelijke IZA-regeling en aansluitend vanaf 2006 onder de Zorgverzekeringswet. De Europese aanbesteding die VNG, IPO en Unie van Waterschappen gezamenlijk uitschreven, was er dit keer voor het eerst op gericht twee zorgverzekeraars te selecteren, zodat ambtenaren meer keuze hebben. IZA scoorde in de offerte het beste. Als andere zorgverzekeraar is Zilveren Kruis Achmea geselecteerd. 

De komende maanden gaat IZA haar verzekerden uitgebreid informeren over het nieuwe aanbod. Martin Duvivier, voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ: "We zijn ervan overtuigd dat velen van hen voor de zorgverzekering van IZA blijven kiezen."

Lees meer over
IZA blijft zorgverzekeraar van ambtenaren

IZA blijft zorgverzekeraar van ambtenaren

De 200.000 ambtenaren die bij gemeenten, provincies en waterschappen werken, kunnen ook volgend jaar hun zorgverzekering voortzetten bij IZA. IZA heeft deze opdracht...

Consument vindt IZA en Ditzo meest klantvriendelijk

Consument vindt IZA en Ditzo meest klantvriendelijk

IZA en Ditzo hebben uit handen van Frits Huffnagel een Customer Centric DNA Award 2013 ontvangen. Ditzo ontving de award voor meest klantgerichte (algemeen) verzekeraar....