Sessie Avéro achmea: scoren met vakmanschap

Wim Jonk TB

Zet mensen in hun kracht. Aldus Wim Jonk, Hoofd Opleiding bij Ajax, tegenover de financieel adviseurs die donderdag de sessie bijwoonden van Avéro Achmea over vakmanschap.

Sportcomplex De Toekomst, waar Ajax haar jeugd opleidt, vormde het decor van de derde sessie Vakmanschap van Avéro Achmea voor financieel adviseurs. De sessies worden gehouden in aanloop naar het congres ‘De waarde van advies’ dat de verzekeraar organiseert op 25 juni. De eerdere sessies waren bij De Librije in Zwolle en Van Bommel in Moergestel.

Doel van de sessies is, aldus directeur Jack Hommel van Avéro Achmea, om samen de waarde van advies te ontwikkelen. Met nieuwe proposities in het belang van de eindklant. Ter inspiratie wordt daarbij bewust ook buiten de sector gekeken, dit keer dus de voetballerij.

Wim Jonk, Hoofd Opleiding, en talentontwikkelaar Ruben Jongkind vertelden bevlogen over hun vernieuwende aanpak. In plaats van opleiden in groepen gaan zij uit van een individuele benadering.

Hommel noemde het een mooi voorbeeld van vakmanschap hoe Jonk en Jongkind anders naar de dingen kijken en daar een visie, doelstellingen een aanpak bij hebben ontwikkeld.

De deelnemers zagen zeker een aantal parallellen met de uitdagingen die op de financiële sector afkomen. Zo zei een van de adviseurs: “Als je goed coacht op individu, heb je betere medewerkers. Heb je betere medewerkers, dan is dat goed voor de klant.”

Het geheim is volgens Jonk eigenlijk eenvoudig: zet mensen in hun kracht. “We zijn geneigd te kijken naar wat mensen níet kunnen. Maar je moet kijken naar wat ze wél kunnen. Wat is hun kracht, wat is hun wapen? Als je dat helpt ontwikkelen, krijgen mensen zelfvertrouwen.”

De adviseurs die de sessie bijwoonden, waren: Hugo Wegbrans (Aon), Frank de Jong (De Jong Assurantiën), Frank Hoffmans (Klap), Erwin Smit (Marsh), Jeroen Hertog (Meeùs), Pieter van der Loo (Meijers), Maurice Massaar en Dennis Massaar (SUCSEZ), Lando te Molder (Van Lanschot Chabot), Albert Velten (Velten Adviesgroep) en Joyce Witte (Witte-Boussen).

Reactie toevoegen

 

Reacties

Frank Hoffmans - 7 april 2015

we hebben je echt gemist Rob

Rob Goedhart - 6 april 2015

Dag Frank, Nodig mij de volgende keer maar uit. Kunnen we er in persoon over discussiëren. :) Groeten, Rob.

Rob Goedhart - 3 april 2015

De toegevoegde waarde van een adviseur is o.a. de klant te beschermen tegen de bokken die verzekeraars geschoten hebben en nog steeds schieten. M.n. op leven- en pensioengebied zit Avero Achmea nog behoorlijk fout. Zeker in het woekerpolisdossier. Ik ben zeer benieuwd welke kennis en ervaring Achmea hierover over brengt op de adviseurs. Überhaupt snap ik niet dat er adviseurs zijn, die zich door een op verkoop gerichte instelling willen laten leren wat de toegevoegde waarde van advies is. ik blijf me verbazen over dit soort initiatieven die gewoon nog oude wereld zijn. (Is deze cursus gratis?)

Lees meer over
Adviseur krijgt ondersteuning bij digitale transitie

Adviseur krijgt ondersteuning bij digitale transitie

Met ‘De waarde van advies’ heeft Avéro Achmea een langlopend ondersteuningsprogramma ontwikkeld voor adviseurs. Eén van de pijlers is...

Adfiz: ondersteunende maatregelen na stoppen Avéro Achmea met Schade Particulier

Adfiz: ondersteunende maatregelen na stoppen Avéro Achmea met Schade Particulier

Een zo werkbaar mogelijke overstap naar een andere verzekeraar. Dat stelt Adfiz te hebben bereikt in overleg met Avéro Achmea, dat onlangs aankondigde te...

Achmea scherpt distributie zorgverzekeringen aan

Achmea scherpt distributie zorgverzekeringen aan

Vanaf 2018 nemen Avéro Achmea en Zilveren Kruis afscheid van circa 1.800 intermediairs. De distributie van zorgverzekeringen in het intermediaire kanaal wordt...

Centraal volmachtbedrijf maakt vliegende start met 10 verzekeraars

Centraal volmachtbedrijf maakt vliegende start met 10 verzekeraars

Tien verzekeraars hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Centraal Volmachtbedrijf, mede-opgericht door Patrick Heuts (Heuts Assuradeuren uit Nuth)...

Oodit Riskplan wint innovatiepitch op event Voorzie

Oodit Riskplan wint innovatiepitch op event Voorzie

Oodit Riskplan werd tijdens een event van Voorzie over risicomanagement uitgeroepen tot meest aansprekende start-up. Het initiatief van Koen Willems, dat de innovatieve...

Achmea-labels in zee met terugvinddienst Brightmaven

Achmea-labels in zee met terugvinddienst Brightmaven

De Achmea-labels Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avéro gaan in zee met Brightmaven. De vier schadeverzekeraars zetten Brightmaven in voor het terugvinden...