Steven van eijck: "tijd dat intermediair opstaat"

Steven van Eijck 2

De financiële consument heeft behoefte aan begeleiding en het intermediair is prima in staat hierin de regie te nemen. Aldus oud-staatssecretaris en hoogleraar Steven van Eijck in het jaarmagazine 2012 van Obvion.

Van Eijck: "De noden van de mensen zijn onverkort hoog en worden alleen maar hoger. Dit los je niet op met meer regels, maar iemand zal de regie moeten nemen. Van de banken verwacht ik dit niet. Zij verkeren in een luxe positie. Het is niet de klant die centraal staat, maar de banken. Daarbij komt ook het woord vertrouwen om de hoek kijken. Het instituut banken vertrouwen we niet, dat zijn boeven en graaiers. (...) Misschien wordt het tijd dat het intermediair eens opstaat. Die mensen zijn hoog opgeleid en weten waar ze het over hebben. Zij kunnen meewerken aan transparantie en inzichtelijkheid."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Cor - 8 maart 2012

Misschien wordt het tijd dat mensen met inzicht en evrstand van zaken, zoals de heer van Eijck eens het voortouw nemen. Grote kans dat zijn deskundige en onafhankelijke verhaal de dames en heren politici eens kan wakker schudden. De brancheorganisaties is het tot op heden niet gelukt, of ze liepen met de meute mee.

Peter - 7 maart 2012

Het Intermediair is na vele lastercampagnes tegen de muur gezet. Dan is het eerder neervallen dan opstaan.

Nico van Koesveld - 1 maart 2012

Susan, is niet zo moeilijk. Er is een kleine groep die het door heeft. Die grope is ook bezig met overleven. Er is een redelijk grote groep tussenpersonen die inmiddels lamgeslagen, bijna doodgeslagen zijn door dit domme niet te stuiten overheids beleid. En waar we voor bloeden, er is een groep die nog steeds niet in klantbelang adviseert. Zeggen de "Eigen Zakken Vullers". Die zitten onder de tussenpersonen en ook nog bij banken. Banken en verzekeraars hebben al jarenlang een uitstekende lobby in Den Haag (politiek) gehad. Tussenpersonen hebben kneusjes in hun belangen organisaties gehad, en nu nog zelfs. Kneusjes zonder netwerk en die niet konden lobbyen, blijkt uit het resultaat.

Susan - 1 maart 2012

Inderdaad, vertrouwen daar draait alles om. Begrijp alleen niet waarom het intermediar van hogerhand nog steeds zo negatief belaagd wordt. Goed voorbeeld doet volgen, nietwaar ?!

Steven van Eijck Koninklijk onderscheiden

Steven van Eijck Koninklijk onderscheiden

Steven van Eijck is onderscheiden met de Koninklijke titel Officier in de orde van Oranje-Nassau. Van Eijck ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet...

Financieel adviseur heeft toekomst als financiële huisarts

Financieel adviseur heeft toekomst als financiële huisarts

De financieel adviseur heeft zeker toekomst, op voorwaarde dat hij zich ontwikkelt tot ‘financiële huisarts’. Aldus Steven van Eijck, momenteel...

Steven van Eijck over toekomst financieel adviseur

Steven van Eijck over toekomst financieel adviseur

Steven van Eijck houdt 18 juni bij de MBO-Raad in Woerden een lezing over de toekomst van de financieel adviseur voor docenten en studenten die te maken hebben met...