Ten onrechte Incidentenregister ingefietst

Fiets

Univé Schade heeft een consument ten onrechte het Incidentenregister ingefietst, oordeelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

De uitspraak (2017-589) laat weer eens zien hoe belangrijk het is om belangrijke punten uit gesprekken goed vast te leggen.

De consument claimde schade aan zijn fiets. De schade was volgens de fietsenmaker te groot om reparatie nog lonend te maken. Volgens Univé verzweeg de klant dat hij van de fietsenmaker 350 euro voor zijn beschadigde fiets had gekregen. De klant zou tegen de schadebehandelaar hebben gezegd geen geld te hebben gehad. De schadebehandelaar vergat deze uitspraak te noteren. 

Dit laatste is niet zonder gevolgen. Univé meent dat sprake is van fraude en noteert de persoon in het Incidentenregister en doet een melding aan het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit. De consument eist dat deze registraties ongedaan worden gemaakt en krijgt van de Geschillencommissie gelijk.

De commissie: "Volgens Verzekeraar is het zeer aannemelijk dat die vraag daadwerkelijk aan Consument is gesteld omdat deze relevant is voor het de beoordelen van de schade. De Commissie overweegt dat juist omdat die vraag relevant is voor Verzekeraar en hij een systeem heeft om zulke informatie te registreren, niet met zekerheid kan worden gezegd dat die vraag ook daadwerkelijk aan Consument is gesteld omdat nu juist deze belangrijke informatie niet in de telefoonnotitie van die dag is genoteerd."

Reactie toevoegen

 
Meer over
Adviseur terecht drie jaar geregistreerd na valsheid in geschrifte

Adviseur terecht drie jaar geregistreerd na valsheid in geschrifte

(Kifid-uitspraak GC 2022-0871) De klager heeft zich in zijn rol van verzekeringsadviseur schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. a.s.r. mocht in verband hiermee...

Psychose niet aangetoond, registratie gerechtvaardigd

Psychose niet aangetoond, registratie gerechtvaardigd

(Kifid-uitspraak GC 2022-0635) De Geschillencommissie oordeelt dat de consument onvoldoende heeft onderbouwd dat hij ten tijde van het ongeval en de schademelding...