Toolkit aov-advies beschikbaar voor alle adviseurs

Gereedschapskist

Adviseurs kunnen vanaf nu de toolkit voor zorgvuldig advies over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen downloaden. Deze toolkit bevat elf instrumenten om het aov-advies te verbeteren, waaronder een zelftoetsing voor het aov-adviesdossier opgesteld door de AFM en een inventarisatieformulier opgesteld door branchevereniging Adfiz.

 

Adfiz, Bureau D&O en de AFM hebben de toolkit samengesteld in verband met de gezamenlijke ronde door het land over zorgvuldig aov-advies. In november hebben Adfiz, Bureau D&O en de AFM vijf informatiemiddagen gehouden over de advisering over aov. Ruim zevenhonderd adviseurs waren daarbij aanwezig. "De ervaringen waren zeer positief, vooral de praktische informatie en de toolkit worden gewaardeerd."

Aanleiding van de ronde en de toolkit zijn de resultaten van een onderzoek van de AFM waaruit blijkt dat de kwaliteit van het aov-advies sterk kan worden verbeterd. De branche heeft deze handschoen opgepakt en heeft toegezegd zich in te spannen om de advieskwaliteit te verbeteren.

De gezamenlijke toolkit voor zorgvuldig aov-advies is daar een belangrijk onderdeel van. Het doel van deze toolkit is de advisering over aov verder te verbeteren en efficiënter te maken zodat het optimaal aansluit op de wensen, situatie en behoefte van de klant.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Arnoud Wennekus - 18 november 2015

Mooi pakketje!... nu nog 50 uur studeren om e.e.a. te overzien te implanteren en te gaan begrijpen en toepassen. Dan ben je 50 AOV Adviezen verder...

Lees meer over
Bangma & bosma: toolkit zelf verkopen

Bangma & bosma: toolkit zelf verkopen

Bangma & Bosma heeft een toolkit ontwikkeld waarmee financieel adviseurs hun portefeuille zelf kunnen verkopen. Edwin Bosma: "Wij merken wij dat vele intermediairs...