Uitvaartportefeuille Facultatieve naar asr

Logo Facultatieve

ASR neemt per 1 maart de verzekeringsportefeuille over van de Facultatieve Groep. Het gaat om een portefeuille van 70.000 uitvaartpolissen met een waarde van 100 miljoen euro verzekerd kapitaal.
 

De uitvaartpolissen worden ondergebracht bij ASR Levensverzekering. "ASR heeft de ambitie om haar positie op de markt van uitvaartverzekeringen verder te verstevigen", zegt Philippe Wits, directeur Uitvaartverzekeringen. "De overname van deze gezonde verzekeringsportefeuille biedt ons veel synergievoordelen en bovendien een mooie kans om verder te groeien." De verzekeringsportefeuille bestaat voor een klein deel uit Franse uitvaartpolissen. Deze worden aan een derde partij verkocht.

 

Na de verkoop van de verzekeringsportefeuille legt de Facultatieve zich toe op haar kernactiviteiten, waaronder de exploitatie van crematoria. De Facultatieve is bovendien wereldmarktleider op het gebied van de bouw van crematieovens. "Door de huidige marktsituatie en de veranderende eisen, bijvoorbeeld ten aanzien van het toezicht en de verslaglegging, vraagt het verzekeringsbedrijf nadrukkelijk steeds meer managementaandacht. Voor ons was van het grootste belang dat de rechten van de verzekerden gehandhaafd blijven. In ASR hebben we vol vertrouwen", aldus Henry Keizer, voorzitter van de raad van bestuur van de Facultatieve Groep.

 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Wil - 10 januari 2013

Leuk, ze hebben al achterstanden bij ASR leven, wordt het dus nog erger.

Lees meer over