"Veiling schadevrije jaren leidt tot win/win-situatie"

Jaap Oudijk

Het label 'Only I Benefit' introduceert schadevrijejarenveiling.nl. Op deze website kunnen mensen hun schadevrije jaren te koop aanbieden of juist kopen van anderen. "Het verhandelen van schadevrije jaren levert een win/winsituatie op", zegt Jaap Oudijk, directeur van Only I Benefit, onderdeel van NVAK (Nederlands Algemeen VerzekeringsKantoor), het directe kanaal van Generali.

Schadevrijejarenveiling.nl maakt het mogelijk om schadevrije jaren te veilen. Wie stopt met autorijden kan al zijn schadevrije jaren verkopen en het is ook mogelijk al eerder een gedeelte te koop aan te bieden. Kopers kunnen aan de hand van een tool op de website uitrekenen hoeveel extra korting zij ontvangen wanneer zij schadevrije jaren kopen. Op basis van deze extra korting kunnen zij bepalen hoeveel zij bereid zijn te betalen voor de aanschaf van andermans schadevrije jaren.

"Iedereen haalt financieel voordeel uit het verhandelen van schadevrije jaren", aldus Oudijk. "De verkoper krijgt een vergoeding voor zijn voorzichtige rijgedrag en de koper krijgt door de aangekochte schadevrije jaren korting op zijn verzekeringspremie’. Vijftig procent van de opbrengst van de verkochte schadevrije jaren gaat naar de verzekeraar. Hieruit wordt de verschuldigde btw betaald en de rest wordt gereserveerd voor mogelijk extra schadeuitkeringen vanwege de kortingen die de koper krijgt, zonder die zelf te hebben opgebouwd.

 

Bonus/malusladder

Dankzij de bonus/malusregeling waarmee autoverzekeraars werken, leveren schadevrije jaren premiekorting op. Wie een autoverzekering op zijn naam heeft staan, bouwt schadevrije jaren op door geen schade te claimen. Een heel verzekeringsjaar schadevrij rijden betekent een schadevrije jaar erbij. Tegelijkertijd stijg je dan een aantal treden op de bonus/malusladder. Hoe hoger de trede op de bonus/malusladder, hoe meer premiekorting de klant krijgt.

Hoe meer schadevrije jaren en treden op de bonus/malusladder, hoe goedkoper de autoverzekering dus is. De korting op je premie kan oplopen tot wel 80 procent. Maar daarvoor moet je bij de meeste verzekeraars wel minstens vijftien schadevrije jaren hebben. Heb je het maximale kortingspercentage bereikt, dan levert een extra schadevrije jaar geen extra premiekorting meer op. Achttien schadevrije jaren geven bijvoorbeeld dezelfde korting als vijftien schadevrije jaren. Sommige mensen hebben echter wel meer dan twintig schadevrije jaren. Anderen hebben er pas vijf. Door een paar schadevrije jaren te (ver)kopen, kunnen zowel koper als verkoper financieel voordeel halen.

 

ChipWise-stekker

Het nieuwe label 'Only I Benefit' van NVAK heeft als motto dat samen geld inleggen en weinig terug krijgen achterhaald is. Bij Only I Benefit betaalt iedereen een eerlijke premie. De verzekering werkt met de ChipWise-stekker die het rijgedrag van automobilisten vastlegt. Veilige rijders kunnen bij Only I Benefit tot 30 procent van de betaalde basispremie terugkrijgen.
 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Jeffrey Leichel - 1 april 2016

Heb net aan de branchevereniging van schilders 2.000 bonus malus ladders verkocht.

Roelof Radstaake - 1 april 2016

Zonde van het geld. Kan ook op een betere manier worden gebruikt lijkt me.

Roelof Radstaake - 31 maart 2016

Net de website bekeken van Only i benefit. Daar staat over het hele BM verhaal niets op. http://www.only-i-benefit.nl/. Op de website van de veiling staat: Only I Benefit is op dit moment nog de enige verzekeraar die je gekochte schadevrije jaren accepteert. Als het een 1 aprilgrap is, dan is het wel een dure. We gaan het zien morgen.

Berend Tooms - 31 maart 2016

ik heb nog 10 schadevrije jaren over. wie biedt? 1 april.............

Albert van der Poll - 31 maart 2016

Only I Benefit is wel een fijn stukje zelfspot, qua naam.

Harrie Smits - 30 maart 2016

Kunt u mij aanstaande vrijdag 100 jaar mailen svp ?

- 29 maart 2016

Only I benefit is dan wel weer een heel leuke naam voor een verzekeraar.

Mark Boom - 29 maart 2016

Dir moet inderdaad een 1 aprilgrap zijn. Is het binnenkort ook mogelijk voor personen met een strafblad weer een schone lei te kopen?

Arnoud Wennekus - 29 maart 2016

1 april grap?

Paul Schoo - 29 maart 2016

Stom stom 1 april.

Lees meer over
Bespaartip generali: claim niet alle schades

Bespaartip generali: claim niet alle schades

Generali heeft in het kader van de Wereldspaardag een checklist ontwikkeld met acht tips om te besparen op een autoverzekering. Met de bespaarchecklist bekijken...

Generali maakt van kinderen verzekeringsadviseurs

Generali maakt van kinderen verzekeringsadviseurs

Generali heeft veertien kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar 'opgeleid' tot junior verzekeringsadviseur. Dit om te laten zien dat verzekeren niet moeilijk is....

Jaap oudijk \(generali\): "lobby ziet hypotheekspoken"

Jaap oudijk \(generali\): "lobby ziet hypotheekspoken"

Jaap Oudijk, marketingtopman bij Generali, vindt dat hoogleraar Arnoud Boot "ten onrechte de spaarhypotheek betitelt als een fiscaal gedreven product, waarvan...