Verwarring rond verlenging pe-termijn 2011-2012

Studieboeken

“Wft-gediplomeerden moeten vóór 31 december 2012 het PE-programma 2011-2012 succesvol hebben doorlopen. Anders vervalt de geldigheid van het Wft-diploma.” Dat staat nog altijd te lezen op de website van de Commissie Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Maar Financiën liet onlangs weten de PE-periode 2011-2012 te verlengen tot en met 31 december 2013.

De verlenging is terug te vinden in de brief die het ministerie medio september naar de Tweede Kamer stuurde met daarin aanpassingen in het Wijzigingsbesluit Financiële Markten 2013. De brief leest: “Uit de consultatiereacties bleek ook dat de overgangsregeling, beschreven in artikel 171, veel vragen opriep. (…) Om de overgangstermijn te vereenvoudigen is ook gekozen om de PE periode 2011-2012 te verlengen tot en met 31 december 2013.” In dezelfde brief staat overigens ook dat een eenmaal behaald diploma niet kan vervallen: “Om tegemoet te komen aan de wens vanuit de markt is in het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk bepaald dat een diploma zijn geldigheid niet kan verliezen. Een eenmaal behaalde diploma kan daarom niet meer vervallen. Zolang echter de diplomahouder niet aan zijn PE-verplichting heeft voldaan, is hij niet bevoegd als adviserend klantmedewerker op te treden.”

 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Pollo - 18 oktober 2012

@ Moederkloek: ik vind mijn opleidingsniveau MBO met misschien een plusje. Ik ben geen FFP MFP RLP of zo, pas dan kun je van HBO spreken denk ik. Die nieuwe AMweb werkt nog niet goed, en ik kan hier ook de teksten beter lezen, waardoor minder ergerniswekkende typfouten.

Moederkloek - 18 oktober 2012

Pollo, ik heb je overal gezocht maar je zat hier vrstopt. MBO-niveau, bedoel je MBO-opleiding- of MBO-denkniveau?

Moederkloek - 18 oktober 2012

Pollo, nieuwe AM-web werkt helemaal niet nadat jullie er op stel en sprong uitgezet zijn. Reacties mogen gebruikt worden voor reclame-doeleinden en de nieuwe krukken in de koffiehoek wiebelen werkelijk als een gek, en die teller werkt voor geen meter.

DD - 18 oktober 2012

Betekent dit dat je voor 2012-2013 geen nieuwe Wft PE hoeft te volgen? want er staat "verlengen van de PE periode"? Of moet je nog wel voor 2013 nieuwe PE Wft doen?

Pollo - 18 oktober 2012

Het zou helpen als de opleiders bij de uitreiking vande PE certificaten ook konden aangeven tot wanneer die dan geldig zijn, of bv een systeem aanmaken met een alarm: u mag weer! Zo'n instituut zou dan toch een belangrijke toegevoegde waarde hebben. Voor een eenvoudig ass-B bezitter op MBO niveau is de driemaandelijkse wijziging van de opleidingseisen niet meer bij te fietsen.

Arnoud - 16 oktober 2012

Betekend dit dat je ook na 1 januari 2013 je WFT PE 2011 - 2012 mag behalen?? Dat maak ik niet op uit dit bericht

Lees meer over
"verlengen Pe-termijn leidt tot vreemde situatie"

"verlengen Pe-termijn leidt tot vreemde situatie"

Een bijzonder vreemde situatie. Zo noemt het StudieCentrum Financiële Branche de verlenging van de Wft Pe-termijn 2011-2012 tot eind 2013. Het Studiecentrum:...

Commissie cfd: "pe-termijn 18 maanden staat niet in wet"

Commissie cfd: "pe-termijn 18 maanden staat niet in wet"

De Commissie CFD heeft minister De Jager van Financiën gewezen op een volgens haar onjuiste interpretatie van Wft/Bgfo: nergens staat namelijk dat de PE-termijn...