Volo pensioen krijgt apf-vergunning

VOLO PENSIOEN KRIJGT APF-VERGUNNING

Volo pensioen heeft de vergunning gekregen van DNB en is daarmee het eerste en enige APF zonder winstoogmerk.

Door hun coöperatieve karakter hebben Volo (Latijns voor'ik wil, ik wens') en haar uitvoeringspartner PGGM geen winstoogmerk. Overwinst vloeit terug naar deelnemers en werkgevers in de vorm van lagere uitvoeringskosten. Verantwoord beleggen staat centraal voor zowel een financieel als duurzaam resultaat.

Voor de pensioenadministratie van Volo pensioen is een ‘eigen’ administratiesysteem ingericht, waarbij digitaal en proactief communiceren voorop staat. Hierbij worden deelnemers en werkgevers ondersteund door een speciaal voor Volo pensioen ingericht team. Deelnemers kunnen 24/7 hun pensioensituatie bekijken en beheren, én rekenen op direct persoonlijk contact.

Volo pensioen is een onafhankelijke stichting met een fulltime professioneel bestuur waarbij vermogensbeheer en pensioenbeheer zijn uitbesteed aan PGGM. Het bestuur van Volo pensioen bestaat uit Erik Goris (voorzitter), Johan van der Tas en Frans van der Horst.

Deelnemers en werkgever(s) zijn bij Volo pensioen verenigd in een belanghebbendenorgaan per kring met zeggenschap over hun eigen beleid. Via een centraal belanghebbendenorgaan hebben ze ook invloed op het algemeen beleid van Volo. Het bestuur staat onder toezicht van een onafhankelijke raad van toezicht.

 


 

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
PGGM lanceert apf 'volo pensioen'

PGGM lanceert apf 'volo pensioen'

De coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM richt een algemeen pensioenfonds (APF) op onder de naam Volo pensioen. Volo is een onafhankelijke stichting...