Woekerpolisvrij: zelf je beleggingspolis ontwoekeren

Hubrien Meijaard

“Met het online stappenplan WoekerpolisVrij besparen bezitters van een woekerpolis gemiddeld 10.000 euro.” Aldus initiatiefnemer Hubrien Meijaard (Financieel Advies 2.0, Culemborg) bij de lancering van WoekerpolisVrij, een online e-learning stappenplan waarmee de klant zelf zijn beleggingspolis ontwoekert.

 

Meijaard: “WoekerpolisVrij leert de consument met begrijpelijke informatie, verhelderende filmpjes en handige tips, hoe hij zijn te dure beleggingsverzekering zelf kan omzetten naar een gelijkwaardig maar veel goedkoper product. In zeven stappen kan iedereen met een beleggingsverzekering zichzelf ontwoekeren. De consument kan wel terugvallen op een helpdesk. Als hij wil, kan hij ook de hulp van een adviseur inroepen.”

In het laatste geval verwijst WoekerpolisVrij naar Advieskeuze.nl, waar de consument die geen adviseur (meer) heeft zelf een adviseur uitzoekt. Er vindt dus geen sturing plaats. Meijaard benadrukt ook dat WoekerpolisVrij geen leadgenerator is.

Adviseurs kunnen er volgens hem wel hun voordeel mee doen: “Met dit stappenplan zijn klanten die voor hersteladvies komen, beter voorbereid. Het advies wordt er efficiënter van. Ook is WoekerpolisVrij een hulpmiddel om met de klant een nieuw adviestraject aan te gaan.”

WoekerpolisVrij is volledig onafhankelijk. De opvolger van de huidige polis kiest de consument zelf, aan de hand van het stappenplan en diverse rekenmodules van MoneyView.

De consument betaalt voor het stappenplan 79, 89 of 139 euro alnaargelang het aantal polissen dat hij ontwoekert (bedragen inclusief btw). Volgens Meijaard zijn er heel veel huishoudens met drie tot tien woekerpolissen.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Jeffrey Leichel - 10 november 2013

Heb afgelopen vrijdag het webinar gevolgd van de introductie van woekerpolisvrij. Hubrien en zijn team hebben hiermee een gat in de markt gevuld. Zeer mooi voor de actieve consument die niet wordt geholpen (of niet geholpen wil worden) door zijn directe aanbieder of intermediair. Veel succes met deze nieuwe woekerpolis innovatie.

Lees meer over
Woekerpolisvrij start met online live begeleiding \'hersteladviseurs\'

Woekerpolisvrij start met online live begeleiding \'hersteladviseurs\'

WoekerpolisVrij start 18 maart met de eerste van vier online-live-sessies om adviseurs, die zich bezig houden hersteladvisering van woekerpolissen te begeleiden....

Start ontwoekerplatform voor adviseurs

Start ontwoekerplatform voor adviseurs

WoekerpolisVrij heeft het WoekerpolisVrij Adviseursplatform gelanceerd.   Adviseurs die het WoekerpolisVrij Adviseursplatform gebruiken én de eendaagse...