Aantal vergunninghouders daalt verder

AFM gebouw

Net als in de jaren 2010 - 2014 is het totaal aantal vergunninghouders financiële dienstverlening in 2015 afgenomen. De daling is iets hoger dan in 2014, maar lager dan de jaren 2010 - 2013.

Exclusief DNB-vergunninghouders kwam het aantal vergunninghouders financiële dienstverlening op 7.556 in 2015. In 2010 waren dat er 9.184.

De AFM zegt wel: "Het aantal vergunninghouders is de afgelopen jaren gedaald. Daar staat (deels) een stijging van het aantal aangesloten ondernemingen tegenover. Het totaal aan vergunninghouders (inclusief DNB) en aangesloten ondernemingen (AO’s) samen lijkt daarmee enigszins te zijn gestabiliseerd."

Als een financieel dienstverlener bestaat uit meerdere ondernemingen die bij elkaar zijn aangesloten, bestaat de mogelijkheid een collectieve vergunning aan te vragen. De houder van de collectieve vergunning meldt de aangesloten ondernemingen separaat aan.

Vergunningen voor financiële dienstverleners bestaan uit ‘deelvergunningen’ voor de product-dienstcombinaties waarop financiële dienstverleners actief zijn. In het overzicht staan het aantal verstrekte vergunningen naar deelgebied. De meeste deelvergunningen zijn het afgelopen jaar met ruim 3 procent gedaald. De deelvergunningen dalen gemiddeld wel iets harder dan het totaal aantal vergunningen.

Reactie toevoegen

 
UWV:  banenkrimp zet ook komende jaren door

UWV: banenkrimp zet ook komende jaren door

UWV verwacht dat de banenkrimp in de financiële dienstverlening ook de komende jaren doorzet, hoewel de relatieve omvang van de krimp iets afvlakt. UWV bij...

Beste werkgevers 2016 in financiële dienstverlening

Beste werkgevers 2016 in financiële dienstverlening

ZLM Verzekeringen, SNS Bank en Robeco maken kans op de award beste werkgever 2016 in de financiële dienstverlening. Tijdens het Beste Werkgevers Event op 4...