Buitenlandse nieuwkomers winnen terrein bij Zakelijk Schade

Levent Turkmen 2017

"Tenzij de Nederlandse verzekeraars hun koers wijzigen denk ik dat de komende jaren een steeds groter deel van de premiestroom zakelijk schade zich zal verleggen naar buitenlandse nieuwkomers." Dat stelt Levent Türkmen, directeur SUREbusiness.

Türkmen: “Ik signaleer een sterke belangstelling van buitenlandse risicodragers om dekkingscapaciteit aan te bieden in de Nederlandse markt. Dit is een reactie op een ontwikkeling die zich bij de grotere Nederlandse verzekeraars op dit moment voordoet. Men beperkt sterk het dekkingsgebied waarop men actief wil zijn. 

"Bij veel verzekeraars zien we een uitstroom van medewerkers met diepgaande deskundigheid op het gebied van zakelijk schade. Dit leidt ertoe dat bij aanbieders bijvoorbeeld de acceptanten worden afgeschermd voor directe contacten met de onafhankelijk adviseurs. Dit met als argument dat dit soort contacten voor de deskundige acceptanten die er nog wel zijn, te veel tijd kosten.

“Maar die onafhankelijk adviseurs hebben in de praktijk nu juist vaak behoefte aan maatwerk ten aanzien van de verzekeringsdekking en rechtstreeks overleg met de acceptanten. De ruimte die Nederlandse verzekeraars hierdoor bieden voor buitenlandse verzekeraars om samen met gevolmachtigden de Nederlandse markt te betreden is groot."

SUREbusiness, gespecialiseerd in zakelijke schadeverzekeringen, zag de nieuwe premie in het eerste kwartaal stijgen met ruim een miljoen euro. Inmiddels maken 300 adviseurs gebruik van de diensten van de service provider.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Rick de Leeuw - Totaal Verzekerd 10 april 2018

Aanstelling?

Surebusiness: meer dan 200 kantoren

Surebusiness: meer dan 200 kantoren

SUREbusiness, serviceprovider op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen, is afgelopen week door de grens van 200 deelnemers gegaan.  Als gevolmachtigde...

SUREbusiness lanceert vergelijker voor zakelijke markt

SUREbusiness lanceert vergelijker voor zakelijke markt

"Een goede vergelijkingsmodule voor zakelijke schadeverzekeringen was er gewoonweg nog niet in de markt”, zegt directeur Levent Türkmen van SUREbusiness....