Ex-gedetineerde geen verzekering weigeren

Sander Dekker minister Rechtsbescherming 2017

Minister Dekker van Rechtsbescherming zal het belang van mensen met een strafblad om verzekeringen te kunnen afsluiten onder de aandacht brengen van het Verbond van Verzekeraars. "Als een ex-gedetineerde geen verzekering krijgt aangeboden van een verzekeraar louter omdat deze een strafblad heeft kan dit diens re-integratie in de weg staan en daarmee de kans op recidive vergroten", aldus Dekker in antwoord op Kamervragen.

Reacties van diverse verzekeraars op vragen van Kassa, die zijn gepubliceerd op de website van Kassa, geven Dekker overigens "geen reden te veronderstellen dat ex-gedetineerden door het acceptatiebeleid van verzekeraars categorisch worden geweigerd en daardoor geen verzekeringen zouden kunnen afsluiten". Indien verzekeraars ex-gedetineerden categorisch zouden weigeren, louter omdat ze een strafblad hebben, vind Dekker dat onwenselijk.

Reactie toevoegen

 

Reacties

C.W.T. Veggel - prive 9 juli 2018

Voor mij geld hetzelfde. Ik word categorisch geweigerd bij alle verzekeringen. Zelfs woonverzekering wordt geweigerd alleen bij de vereende voor meer dan 3x de prijs heb je eventueel een kans en dat is niet te betalen als je net vrij bent.

B Tjon A Loi - prive 15 mei 2018

Maar dat is wel de realiteit. Sterker nog een vereisten van bijvoorbeeld P.P programma moet een gedetineerde een W.A. verzekering sluiten. Dat kan dus niet bij mijn eigenbank/verzekeraar. Na weigering van 3 verzekeraars ben ik toegewezen op http://verzekeren.vereende.nl/ premie 3x duurder of meer bij een autoverzekering. De vraag is wat heeft een delict te maken met een verzekering? verhoogd risico op fraude ofzo ?

Meer over