Finact stapt in markt risicomanagement

Maarten Boerhof 2017

Finact stapt in de markt van risicomanagement. Maarten Boerhof, mede-eigenaar van Finact Software, is van mening dat er veel overeenkomsten zijn met pensioenadvies en dat financieel risicomanagement veel breder toegepast kan worden.

Boerhof: "Het opstellen van een risicoanalyse rapport moet snel en efficiënt ingeregeld kunnen worden, waarbij per bedrijfs- of schadeonderdeel ingezoomd kan worden op de risico’s. De risico adviseurs kunnen zelf de verzekerbare schade-aspecten toetsen. Finact zorgt voor de rekentechnische en tekstuele onderbouwing van de gevolgen."

Ieder relevant risico dat deel uitmaakt van het risicoprofiel wordt beschreven of kan modulair worden toegevoegd. Dit resulteert in een adviesrapportage, waarbij het inventarisatieformulier is gekoppeld en gezamenlijk met de werkgever doorlopen kan worden. In de rapportage wordt de werkgever geïnformeerd over de risico-matrix van de onderneming alsmede de gevolgen van het vermijden, verminderen, voorkomen, zelf dragen of verzekeren van het betreffende risico.

Er wordt door Finact Software géén voorkeur uitgesproken om bepaalde risico’s te verzekeren of anderzijds te beperken. "De rol van de risico adviseur is hierin bepalend."

De afgelopen jaren heeft Finact veel ontwikkeld op het gebied van (actuariële) pensioensoftware en het begeleiden van passend pensioenadvies conform 4:23 Wft. 

 

Reactie toevoegen

 
Finact: groeiende vraag naar collectieve ORV

Finact: groeiende vraag naar collectieve ORV

Finact breidt haar softwarepakket uit met een offerte- en aanvraagmodule voor collectieve overlijdensrisicoverzekeringen. Maarten Boerhof van Finact: “Het...

Samenwerking Onderlinge 's gravenhage en Finact

Samenwerking Onderlinge 's gravenhage en Finact

Het MKB GarantiePlusPensioen (collectief) van de Onderlinge ’s-Gravenhage is opgenomen in de pensioenvergelijkingssoftware Finact. De pensioenadviseur kan...