Geldbelangen over zaak Crédit Agricole: Kifid betere route dan collectieve actie

Rob Goedhart twitter

Geldbelangen roept mensen die menen tekort gedaan te zijn door Crédit Agricole op naar het Kifid te stappen in plaats van zich aan te sluiten bij een collectieve actie. Geldbelangen: "Van belang is nu dat Kifid meerdere uitspraken gaat doen zoals die ook in de zaak van meneer De Graauw is gedaan. Want dan wordt dat 'gewoon'. En moet de bank gelijke klachten ook op een gelijke manier afhandelen."

De Graauw kreeg eind januari door Kifid 34 mille compensatie toegewezen. Geldbelangen startte in 2014 een (voorbeeld)zaak aan bij Kifid en won deze in 2017. Voorzitter Rob Goedhart van Geldbelangen: "In al die jaren is het Kifid als het ware op zoek geweest naar een haakje waaraan ze een goede compensatieregeling zouden kunnen hangen. En die blijken ze nu gevonden te hebben in de zaak van meneer De Graauw."

Daarom is het volgens Geldbelangen van belang dat nu ook andere klagers zich wenden tot Kifid.

Goedhart: "Als we op de manier de krachten 'bundelen' dan zet dat veel meer zoden aan de dijk dan het starten van een collectieve actie. Want als er een collectieve actie komt zou het Kifid kunnen stellen dat er daaruit jurisprudentie voort zal komen, die ze eerst af willen wachten. (Dus de komende zeven tot tien jaar afwachten zonder dat het Kifid dan uitspraken doet.) Zoiets heeft Kifid bij de woekerpolissen ook gedaan.
Welterusten in dat geval..."

Kassa roept klanten van Crédit Agricole en de dochterondernemingen op om zich te melden voor verder onderzoek. Inmiddels hebben zo’n 300 mensen gereageerd, aldus het programma zaterdag.

Reactie toevoegen

 

Reacties

C Rijndertse - Interbank 2 mei 2018

De rente moest zijn in 9.1 Bij ons 11.4 in het jaar 2006

Klijnsma: voorstel variabele pensioenuitkering snel indienen

Klijnsma: voorstel variabele pensioenuitkering snel indienen

Staatssecretaris Klijnsma heeft oog voor de knelpunten bij pensioenkapitaalregelingen. Tijdens het symposium van stichting Geldbelangen zei Klijnsma dat ze de wet...

"herinvoering pensioenknip eerste stap in goede richting"

"herinvoering pensioenknip eerste stap in goede richting"

De Stichting Geldbelangen noemt "herinvoering van de 'pensioenknip' een eerste stap in de goede richting tegen het keurslijfpensioen". Volgens de stichting...