Google wil zelf geen verzekeraar worden

Nick Leeder

Google denkt eerder aan partnerships met verzekeraars dan dat ze zelf verzekeraar wordt. Aldus de topman van Google France tegenover Reuters.

Google wordt gezien als een van de grootste potentiële disrupters van de financiële sector. Het bedrijf beschikt over enorm veel data, waarmee ze een zeer moderne bank en verzekeraar kan zijn. Toch zegt Nick Leeder, ceo Google France, dat Google op dit moment geen plannen heeft om zelf actief te worden als verzekeraar. Ze wil zeker wel financiële diensten bieden, maar dan in samenwerking met bestaande partijen.Zo wordt in Frankrijk samengewerkt met verzekeraars als AXA en Allianz in Nest-verband. Nest, overgenomen door Google, biedt slimme thermostaten en rookmelders.

Google stopte eerder met Google Compare, het vergelijken van motorrijtuigenverzekeringen. Ook deze dienst werd aangeboden in samenwerking met bestaande partijen.

 

Dik van Velzen in Beursbengel: sector moet zich niet gek laten maken

In de nieuwe Beursbengel vraagt Dik van Velzen (Nibe-SVV) zich in zijn redactionele column af "in hoeverre bedrijven als Google, Facebook, Zalando, Über en Twitter een toegevoegde waarde hebben voor een stabiele, betrouwbare financiële sector. Allemaal buitengewoon succesvol en op dit moment miljarden waard. Maar hoe lang bestaan ze nu helemaal en vooral: hoe lang blijven ze succesvol". Volgens Van Velzen moet de sector zich niet gek laten maken, het zijn vooral de consultants die welvaren bij de FinTech-hype.

Reactie toevoegen

 
Einde aan het autobezit

Einde aan het autobezit

“Pak als bestaande partij innovatie op, anders word je overruled door nieuwkomers.” Dat zei mede-oprichter Michel Schaft van We are sure in VVP 3. “Zeker...

Google compare nu ook in vs actief

Google compare nu ook in vs actief

Google is nu ook in Californië gestart met het vergelijken van verzekeringen (voor auto's). Google Compare was al actief in het Verenigd Koninkrijk, waar het...