IZA blijft zorgverzekeraar van ambtenaren

Tom Kliphuis1

De 200.000 ambtenaren die bij gemeenten, provincies en waterschappen werken, kunnen ook volgend jaar hun zorgverzekering voortzetten bij IZA.

IZA heeft deze opdracht opnieuw gekregen naar aanleiding van de aanbesteding die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen (UvW) gezamenlijk hadden uitgeschreven. Het gaat om het grootste collectieve zorgverzekeringscontract in Nederland.

De huidige collectieve zorgverzekering bij IZA loopt sinds 2013 en eindigt op 31 december 2016. IZA verzorgt deze collectiviteit al sinds 1952 via de publiekrechtelijke IZA-regeling en vanaf 2006 onder de Zorgverzekeringswet. De aanbesteding van VNG, IPO en Unie van Waterschappen was er dit keer voor het eerst op gericht om drie zorgverzekeraars te selecteren, zodat ambtenaren meer keuze hebben.
Tom Kliphuis van VGZ: "We hebben een scherpe aanbieding kunnen doen, waarover IZA haar verzekerden uitgebreid zal informeren de komende periode."

Reactie toevoegen

 
Kliphuis pleit voor keuzevrijheid bij pensioenregelingen

Kliphuis pleit voor keuzevrijheid bij pensioenregelingen

"De roep van pensioendeelnemers zal klinken om zelf de pensioenuitvoerder te mogen kiezen die de beste kwaliteit levert tegen de laagste prijs", aldus...