Kabinet: kwaliteit vergelijkingssites bevorderen

Europese Unie logo

"Vergelijkingssites worden steeds belangrijker. Het is een goed idee om de kwaliteit en betrouwbaarheid ervan te bevorderen." Dat stelt de kabinetsreactie op het actieplan financiële diensten van de Europese Commissie.

Het kabinet vindt het "verstandig daarbij gebruik te maken van initiatieven uit de sector zelf. Het in open data standaarden beschikbaar stellen van (precontractuele) informatie over producten en diensten is daarbij een interessante optie."

De Europese Commissie pleit voor vrijwillige certificeringsregelingen voor vergelijkingswebsites.

 

Motorrijtuigen

De Commissie stelt verder onder meer dat het lastig is om over te stappen naar een motorrijtuigenverzekeraar in een andere lidstaat omdat het schadeverleden (relevant voor de bepaling van de no-claimkorting) momenteel beperkt overdraagbaar is met buitenlandse verzekeraars. Ook is er momenteel geen vangnet voor de compensatie van slachtoffers van ongevallen in grensoverschrijdende gevallen indien de betrokken verzekeraar insolvent is.

Het kabinet schrijft actie te ondersteunen met betrekking tot motorrijtuigenverzekeringen om: a. de bescherming van verkeersslachtoffers te vergroten; en b. de grensoverschrijdende erkenning van claiminformatie te faciliteren.
Daar klinkt niet echt enthousiasme uit als het gaat om Nederandse automobilisten die zich willen verzekeren in een andere lidstaat. 

Reactie toevoegen

 
AFM veegt opnieuw vloer aan met vergelijkingssites

AFM veegt opnieuw vloer aan met vergelijkingssites

Veel vergelijkingssites geven consumenten nog steeds moeilijk vindbare of te weinig informatie over wat ze precies doen, hoe ze hun geld verdienen, hoe een vergelijking...

Otodirect.nl zet streep door verdienmodel vergelijkingssites

Otodirect.nl zet streep door verdienmodel vergelijkingssites

Otodirect.nl, een initiatief van KoKo Kroup en Minded ICT, is een experiment gericht op het ontdekken en ontwikkelen van een nieuw business- en verdienmodel voor...

Nma: meeste vergelijkingssites onder de maat

Nma: meeste vergelijkingssites onder de maat

De Nederlandse Mededingingsautoriteit vindt de kwaliteit van de meeste vergelijkingssites voor spaarrekeningen en reisverzekeringen onder de maat. De NMa adviseert...