Kwart miljoen euro sparen door rijden zonder mobiel

Autoschade 2

Automobilisten die hun mobiel tijdens het rijden onaangeroerd laten, sparen via Interpolis voor een veilig-verkeer-doel. De AutoModus-app van de verzekeraar registreert alle kilometers die smartphone-loos worden afgelegd. Voor elke honderd veilige kilometers gaat er een euro in een collectieve spaarpot, die jaarlijks tot maximaal 250.000 euro groeit.

Gebruikers van de AutoModus-app -inmiddels 145.000 keer gedownload-  kunnen vanaf juni zelf initiatieven indienen om de verkeersveiligheid bevorderen. Een onafhankelijke jury bepaalt vervolgens aan het eind van dit jaar welke initiatieven in aanmerking komen voor een donatie uit de spaarpot. De jury bestaat uit Alphons Knuppel (Veilig Verkeer Nederland), Maartje Burghgraef (Teamalert), Mario Jacobs (wethouder slimme en duurzame mobiliteit, gemeente Tilburg) en Peter van der Knaap (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). De spaaractie moet volgens Interpolis bijdragen aan het streven van de verzekeraar voor 2020: een kwart minder verkeersongelukken.

Afleiding

Uit eerder onderzoek van Interpolis blijkt, dat 62 procent van de automobilisten achter het stuur bezig is met zijn mobiele telefoon. Een Amerikaanse studie laat zien dat in 68 procent van de ongelukken afleiding een rol speelt. De telefoon is daarbij één van de belangrijkste oorzaken.

 

Reactie toevoegen

 
"Verkeersveiligheid holt achteruit"

"Verkeersveiligheid holt achteruit"

Een brede samenwerking van 32 organisaties, waaronder het Verbond van Verzekeraars, roept de Tweede Kamer en het nieuw te vormen kabinet op van verkeersveiligheid...

Verbond wil Deltaplan Verkeersveiligheid

Verbond wil Deltaplan Verkeersveiligheid

Het Verbond van Verzekeraars pleit voor een Deltaplan Verkeersveiligheid. Dit nu het aantal ongelukken weer toeneemt, onder meer door het rijden met meer oog voor...