"Laat gevolmachtigden zelf hun beloning bepalen"

Jan van de Veen twitterfoto 2017

Schaf de beloning door volmachtgevers af en laat gevolmachtigden zelf hun beloning bepalen. Dat blogt Jan van de Veen (JV Impuls).

Van de Veen: "Over de beloning van de gevolmachtigden wordt al jaren gesteggeld. De nominale beloning heeft het niet gehaald. In theorie een leuk idee maar in de praktijk gewoon niet uitvoerbaar. De hoogte van de tekencommissie is vastgesteld per branche/product en dateert uit de vorige eeuw. Het wordt tijd om die eens onder de loep te nemen. Laat ik een voorzet doen. Er is wel degelijk een verschil in de hoeveelheid werk tussen particulier (standaard) en zakelijk (meer maatwerk). In dat kader kunnen twee percentages volmachtbeloning vastgesteld worden: één percentage voor particulier en één percentage voor zakelijk. Dat lijkt ook meer passend.

"Nog beter is het om de beloning gewoon af te schaffen. Wanneer de volmachtgevers de risicopremie verstrekken, dan kan de gevolmachtigde zelf de hoogte van de beloning bepalen die nodig is om het volmachtbedrijf te runnen. Efficiënt ingerichte volmachtbedrijven kunnen dan scherper in de markt opereren. Een voorwaarde is wel dat de volmachtgevers scherpe kwaliteitseisen opstellen en die strak controleren. Misschien komt het centraal auditinstituut er dan toch nog."

Reactie toevoegen

 
Avéro-volmacht voor Woongarant

Avéro-volmacht voor Woongarant

Avéro Achmea heeft een volmacht voor schadeverzekeringen verleend aan Woongarant Volmacht. Dit bedrijf verzorgt de backoffice voor de Woongarant Schadeverzekeringen,...

Dak-leden zoeken heil in volmachten

Dak-leden zoeken heil in volmachten

DAK-leden geven er steeds meer de voorkeur aan producten te sluiten via DAK Volmacht. Volgens DAK heeft dit een positief effect op de inkoopkracht van de coöperatie....