Nederlander vindt spaarrente van nul procent onacceptabel

Procentteken

Bijna acht op de tien Nederlanders (78 procent) vinden een spaarrente van nul procent onacceptabel. Een negatieve spaarrente wordt door 84 procent van de respondenten niet geaccepteerd. Aldus onderzoek door Savedo (online financiële marktplaats voor spaardeposito’s). 

Ondanks de onvrede stappen veel Nederlanders niet over naar een alternatief, omdat daar volgens hen te veel risico’s aan kleven. Twee derde (65 procent) vindt beleggen met spaargeld te risicovol; voor drie kwart (77 procent) is ook investeren in cryptovaluta een te groot risico.

Ondanks de lage spaarrente hebben we verschillende redenen om toch geld opzij te blijven zetten. Dit is de top 5 van meest genoemde spaardoelen: buffer om financiële tegenslagen op te vangen (54 procent); vakantie of verre reis (37 procent); huis of een verbouwing (34 procent); aanschaf of onderhoud van een auto (26 procent); nieuw interieur (21 procent).

Reactie toevoegen

 
Dnb roept nederlanders op te gaan sparen

Dnb roept nederlanders op te gaan sparen

DNB raadt mensen aan om flink te gaan sparen of de hypotheek versneld af te lossen. Dat zegt DNB-directeur Joanne Kellermann vandaag in het AD. Kellerman wijst er...

\'verzekeraarsbanken\' in middenmoot

\'verzekeraarsbanken\' in middenmoot

Banken met een verzekeringsachtergrond scoren op hun best in de middenmoot in klanttevredenheidsonderzoek door Independer.nl onder spaarders. Maar ze doen het altijd...