Nederlanders niet voorbereid op cybercrime

Alert Online logo

Nederlanders weten te weinig over online gevaren en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Ook onderschatten zij de kans dat zij slachtoffer worden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Cybersecurity awareness en skills in Nederland (2016)’ van Alert Online.

De meerderheid van de Nederlanders (69 procent) maakt zich weinig zorgen over zijn digitale veiligheid. Zij schatten de kans dat zij slachtoffer worden van de grootste dreigingen op internet, zoals ransomware, phishing en malafide advertenties, veel lager in dan in werkelijkheid het geval is. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nog nooit van ransomware gehoord, terwijl dit de snelst groeiende dreiging op internet is. In de maandag afgetrapte campagne Alert Online zetten tweehonderd partijen zich van 3 tot en met 14 oktober in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders op het gebied van cybersecurity te vergroten.

Voor wie zich tegen ransomware wil beschermen of schade wil voorkomen, geeft Alert Online drie belangrijke tips:maak regelmatig een back-up van bestanden, update software direct. Het helpt om automatisch updaten in te stellen. Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails. Het kan een valse e-mail zijn.

Meer tips en praktische uitleg om je te wapenen tegen cybergevaren staan op: www.alertonline.nl/tips

Reactie toevoegen

 
Turien & co: masterclass Cybercrime

Turien & co: masterclass Cybercrime

Turien & Co organiseerde onlangs de masterclass Cybercrime. "Hoe adviseert u mkb-relaties over cyberrisico’s?" Van de in totaal 145 aanwezige adviseurs...

Verbond partner campagne \'alert online\'

Verbond partner campagne \'alert online\'

Het Verbond van Verzekeraars sluit zich aan bij de landelijke campagne Alert Online, die organisaties bewust wil maken van het belang van cyber security.  ...