Permanente bewoning recreatiewoningen makkelijker

Vakantiehuisje TB 2020

Vrijdag door minister Ollongren ter internetconsultatie voorgelegd: een actualisering en uitbreiding van de mogelijkheid voor gemeenten om permanente bewoning van recreatiewoningen toe te staan. Gemeenten krijgen door het wijzigen van het Besluit omgevingsrecht (Bor) de mogelijkheid om overdraagbare objectgebonden vergunningen verlenen waarmee de vergunninghouder en eventueel diegenen die de recreatiewoning van de vergunninghouder kopen of erven permanent mogen bewonen. Daarnaast wordt de peildatum geactualiseerd waarop de recreatiewoning moet zijn gebouwd om in aanmerking te kunnen komen voor een objectgebonden vergunning.

De minister benadrukt: " Wat het beste ontwikkelingsperspectief voor een recreatiepark is, blijft voor elk park een lokale keuze. Wat een goede oplossing voor een park in de ene gemeente is, hoeft dat in de andere gemeente niet te zijn. Of permanente bewoning van het recreatiepark onderdeel is van dat perspectief is dus ook een lokale afweging."

Uit onderzoek is gebleken dat op dit moment ongeveer 55.000 mensen permanent in een recreatiewoning verblijven. Het grootste deel van hen woont daar zonder inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) en niet volgens de gestelde regels in het ter plaatse geldende bestemmingsplan of zonder een omgevingsvergunning voor permanente bewoning van de recreatiewoning.


 

Reactie toevoegen

 
Meer over
ASR lanceert Recreatiewoningverzekering

ASR lanceert Recreatiewoningverzekering

ASR introduceert per 17 november een nieuwe verzekering in het Vernieuwd Voordeelpakket, de Recreatiewoningverzekering. Een recreatiewoning kan dan niet meer worden...

Europeesche: elke recreatiewoning nu te verzekeren

Europeesche: elke recreatiewoning nu te verzekeren

Europeesche Verzekeringen introduceert een vernieuwde verzekering voor vakantiehuizen, stacaravans en alle andere soorten recreatiewoningen. Met de Recreatiewoningverzekering...