Subsidieregeling voor financiële educatie op scholen

Week van het Geld 2018 gastles Cees de Jong 2018

Er komt een subsidieregeling voor financiële educatie op scholen. Het ministerie van SZW werkt samen met het ministerie van OCW en het ministerie van Financiën aan een subsidieregeling om scholen financieel in staat stellen om onder andere onderstaande activiteiten in samenhang uit te voeren: het trainen van docenten om financiële educatie in bestaande vakken te integreren en leerlingen op effectieve wijze te onderwijzen in financiële vaardigheden, en het aannemen of vrijstellen van medewerkers binnen scholen, die ervoor dienen te zorgen dat financiële educatie ingebed wordt in het onderwijs op de betreffende school.

De subsidieregeling bedraagt acht miljoen voor 2023. Deze subsidie wordt jaarlijks opengesteld voor maximaal vijf jaar. Op dit moment wordt gesproken met potentiële uitvoerders van deze regeling. Het streven is dat na de zomer van 2023 het eerste tijdvak wordt opengesteld voor mbo-scholen.

Minister Schouten: “Financiële educatie is noodzakelijk in het gehele onderwijs. Gezien de omvang van het onderwijsveld en de behoefte aan financiële educatie bij zowel studenten, docenten en professionals starten we in 2023 met openstelling van de regeling voor het mbo. Vanaf 2024 kunnen ook het po en vo een subsidie aanvragen.”

 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Alex van der Sluijs - Wonen en Hypotheek 12 juni 2023

Ik heb nog geen uitnodiging gehad van Carola. Welke lobby loopt er al weer om die miljoenen binnen te harken. Of is het een open inschrijving?

Weurding pleit voor financieel \'leesplankje\'

Weurding pleit voor financieel \'leesplankje\'

“Financiële educatie hoort thuis op de basisschool en in het voortgezet onderwijs. We moeten naar een nieuwe financiële ‘aap-noot-mies’.”...