Van houts in Tweede kamer: haal Geldcreatie weg bij banken

Verleiders 2016

Het onderwerp Geldcreatie stond op 16 maart op de agenda in de Tweede Kamer. Ook minister Dijsselbloem was namens het kabinet aanwezig. Volgens oud-Bankier Ad Broere de omgekeerde wereld. "Een acteur met een serieus en steekhoudend verhaal en de politici die een theaterstuk opvoeren."

Ad Broere is één van de initiatiefnemers geweest van het Burgerinitiatief Ons Geld, dat ook is omarmd door theatergroep De Verleiders. De initiatiefnemers willen gebreken van het huidige geldstelsel aan de orde stellen en pleiten voor een overheid die het geld gaat scheppen. Ad Broere zegt diep onder de indruk te zijn van de woorden van acteur George van Houts in de Tweede Kamer. In een betoog van vijf minuten legt hij helder uit wat de gebreken zijn van het huidige geldstelsel en wat het alternatief is. Broere noemt het bijzonder naar dat er aan dit belangrijke debat in de media geen serieuze aandacht is gegeven. "De omgekeerde wereld: een acteur met een serieus en steekhoudend verhaal en de politici die een theaterstuk, sterk lijkend op Jiskefet, opvoeren. De regeringspartijen houden hun mond en de oppositie pruttelt wat", aldus Broere.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Han van 't Hoen - 18 maart 2016

Het is schrijnend om hier te constateren dat er weinig tot geen financieel 'specialisten' reageren op dit onderwerp. Ik hoop dat het is vanuit onwetendheid op dit onderwerp. Je kunt je dan ook afvragen in hoeverre er echte 'financieel specialisten' zijn. Er wordt hoog van de toren geblazen als het gaat om 'eed-aflegging', klant centraal, ethiek, etc.. Maar hoe kan dit waar gemaakt worden als het onderliggende systeem door en door rot is, feitelijk crimineel. Maar goed als dit niet begrepen wordt, blijven alle maatregelen geknutsel en geklungel om de 'financieel specialisten' een platform te geven de onderliggende conditionering te vergoelijken. Wordt wakker en stap uit de schaapskudde, of is dit te spannend? Grote veranderingen zullen de meesten overkomen, maar dat ze komen is zeker! De branche genoten zelf zien het niet, het wordt aangegeven door cabaretiers.. om te eindigen waar ik mee begon, schrijnend!

Algemeen Overleg beleggingsverzekeringen verplaatst

Algemeen Overleg beleggingsverzekeringen verplaatst

Het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over beleggingsverzekeringen is verplaatst naar 1 december. Het overleg tussen minister en Vaste Kamercommissie voor Financiën...