Vier partijen bouwen community \'doenwijsamen.nl\'

Gert Vasse

Yellowtail, Advieskeuze.nl, Newest Industry en Eerstestap.nl hebben samen ‘Doenwijsamen.nl’ ontwikkeld. "Dit is een onafhankelijk community platform dat alle informatie en het (financiële) proces dat komt kijken bij een ‘life event’ zoals bijvoorbeeld een kopen van een huis, geboorte van een kind of een verbouwing, op één plek beschikbaar stelt en de consument daarmee eenvoud gaat bieden", aldus Gert Vasse van Yellowtail.  Het platform wordt daadwerkelijk gelanceerd als er vier aanbieders participeren.

Op het platform krijgt een consument toegang tot relevante informatie over een bepaald onderwerp, tools om actief met een onderwerp aan de slag te gaan en vervolgens gericht advies en passende producten te zoeken. Men kan bovendien samen met andere consumenten informatie delen en bespreken. "Aanbieders kunnen met het platform op een innovatieve manier terug naar hun primaire functie: consumenten op een laagdrempelige manier van alle benodigde informatie voorzien én inzicht in het proces dat volgt, op het moment dat hij het nodig heeft."

Klanten kunnen zelf aan de slag met automatische suggesties en alerts op basis van interesses, koppelingen en sociale interactie. Daarnaast kunnen zij via verschillende aanbieders producten en diensten met korting afnemen, bijvoorbeeld door het een deel van het proces zelf uit te voeren of een samen met andere consumenten een inkoopcollectief te vormen.

De klant wordt gedurende het hele proces gemonitord. Dit biedt aanbieders de mogelijkheid doorlopend buiten eigen kaders en via periodieke klantonderzoeken klantinzicht te vergaren. De geaggregeerde data wordt op vijf standaardniveaus (geschikt voor onder meer Marketing, Sales, Product-development, E-business) aangeboden.

Aanbieders kunnen deelnemen door een onderwerp op het platform te sponsoren. Participeren betekent een actieve steen bijdragen om een onderwerp zo leuk en goed mogelijk te presenteren op het platform. Gedurende twee jaar krijgen zij inzage in relevante data.
 

Reactie toevoegen

 
Lees meer over