VVP-poll: 'Ik heb actieve provisietransparantie al ingeregeld'

Discussie

Actieve provisietransparantie, het komt er snel aan. Vandaar de nieuwe VVP-poll: 'Ik heb actieve provisietransparantie al ingeregeld'. Doe weer mee en stem. Dat kan HIER. Actieve provisietransparantie is vanaf 1 juli verplicht bij particuliere schadeverzekeringen.

De vorige poll was: 'Bedenktijd bij aankoop woning verlengen naar veertien dagen', naar aanleiding van het NVHP-pleidooi hiertoe. De uitslag is bijna een gelijkspel: 51 procent van 129 stemmers was het met de stelling eens, 49 procent juist niet. De laatste groep houdt er liever de vaart in, nemen wij dan aan.

Weer een goede week gewenst!

Reactie toevoegen

 

Reacties

Kees Bergman - Kees Bergman Verz. Hyp Pens. 9 april 2024

Het is zoals het is. Laat een ieder maar invullen welke diepere bedoelingen het Verbond met in haar kielzog de consumentenbond en de AFM met deze vorm van actieve provisietransparantie hebben . Het was beter geweest als alle partijen door deze transparantie een gelijk speelveld zouden krijgen. Dat is echter bij deze vorm van transparantie nooit de intentie van de genoemde partijen geweest.

Mark van den Broek - eFeM Verzekeringen 9 april 2024

nee, natuurlijk niet. Is nu nog niet nodig enne volgens mij kunnen verzekeraars hierin ook ondersteunen door gewoon zichtbaar te maken wat de premie is in wat de provisie is....Een klant mag er altijd naar vragen en zal altijd eerlijk antwoord krijgen.

Richard - Nvt 9 april 2024

Volgende stap is actieve provisie transparantie doorvoeren bij onroerend goed makelaars; immers dit is de enige branche in de financiële dienstverlening die nog provisie kent van 1% tot 1,5% over de verkoop transactie

Meer over