Woonfonds: hogere hypotheekrentes door trump-effect

Woonfonds logo

Het beleid van aankomend president Trump heeft een prijsopdrijvend effect. Daarom steeg de rente op staatsleningen al tijdens zijn overwinningstoespraak. Dat heeft directe gevolgen voor mensen die een hypotheek willen afsluiten. Ook in Nederland, aldus de nieuwsbrief Woonfonds Extra.

"De plannen van Trump kosten naar verwachting veel geld dat de staat moet lenen. De verwachting is dat de inflatie daardoor flink omhoog zal gaan. Dat zorgt voor een stijging van de kapitaalmarktrente: beleggers willen compensatie voor de hogere inflatie. De rente op staatsleningen heeft vervolgens een grote invloed op de hypotheekrente", aldus Woonfonds die zich afvraagt of de tijd van de laagste hypotheekrente dan voorbij is."Dat is natuurlijk niet te zeggen. Het is afwachten of Trump zijn plannen allemaal zal en kan doorvoeren en hoe de kapitaalmarktrente daarop reageert", aldus Woonfonds.

 

Reactie toevoegen

 
Hypotheekportefeuille avéro Achmea naar Woonfonds

Hypotheekportefeuille avéro Achmea naar Woonfonds

Avéro Achmea draagt haar hypotheekportefeuille medio november over aan zusterorganisatie Woonfonds Hypotheken (ook onderdeel van Achmea). Het betreft ongeveer...