Woonfonds verruimt acceptatiebeleid zelfstandigen

Paul Bänziger 2017

Woonfonds heeft haar acceptatiebeleid voor zelfstandigen verruimd. Ook ondernemers die korter dan drie jaar zelfstandig zijn komen nu in aanmerking voor een hypotheek.

"De combinatie ‘hypotheek en ondernemen’ mag woongenot niet in de weg staan.” aldus Paul Bänziger, commercieel manager bij Woonfonds. "Bij het afsluiten van de hypotheek speelt inkomen een cruciale rol. De zekerheid van een vast contract of inkomenscijfers van de laatste drie kalenderjaren waren tot nu toe altijd bepalend. Niet meer van deze tijd.”

Woonfonds nam haar acceptatiebeleid voor zelfstandigen onder de loep en zegt meer de nadruk te leggen op het inkomensperspectief van de zelfstandige waardoor de kans voor een zelfstandige op een hypotheek groter wordt. Het verruimde acceptatiebeleid biedt al mogelijkheden voor ondernemers die één jaar zelfstandig zijn. "Zzp'ers die minimaal een jaar eigen baas zijn, kunnen een hypotheek met NHG aanvragen. Voorheen moesten zij minimaal drie jaar als zzp'er werken om voor NHG in aanmerking te komen", aldus Woonfonds die sinds 1 januari deelneemt aan de pilot van NHG.
 

Reactie toevoegen

 
Nominaties hypotheek Award 2013 bekend

Nominaties hypotheek Award 2013 bekend

De Hypotheekshop, Florius, De Hypotheker en Woonfonds Hypotheken zijn genomineerd voor de 'Hypotheek Award 2013' (voorheen hypotheekproduct van het jaar). De prijs...

Hypotheekportefeuille avéro Achmea naar Woonfonds

Hypotheekportefeuille avéro Achmea naar Woonfonds

Avéro Achmea draagt haar hypotheekportefeuille medio november over aan zusterorganisatie Woonfonds Hypotheken (ook onderdeel van Achmea). Het betreft ongeveer...