Zorgverzekeringskaart wordt gewaardeerd

Zorgverzekeraars

Verzekerden waarderen de zorgverzekeringskaart, zo blijkt uit een evaluatieonderzoek van Kantar Public.

Zorgverzekeraars hebben eind vorig jaar de zorgverzekeringskaart geïntroduceerd. Deze informatiekaart is – hoofdzakelijk digitaal – verstrekt bij alle basisverzekeringen en geeft verzekerden een korte uitleg over de belangrijkste kenmerken van de polis. Een derde van de verzekerden geeft de zorgverzekeringskaart een acht of hoger, en slechts drie procent geeft de kaart een onvoldoende. Een ruime meerderheid van de verzekerden wil de kaart dit jaar weer gebruiken bij het afsluiten van een zorgverzekering en raadt familie en vrienden aan dit ook te doen.

Zorgverzekeraars hebben besloten de zorgverzekeringskaart voor de komende overstapperiode verder te ontwikkelen. Zo onderzoeken de zorgverzekeraars of ze meer informatie aan de kaart kunnen toevoegen, bijvoorbeeld over aanvullende verzekeringen. Ook willen de zorgverzekeraars de kaart nadrukkelijk integreren in hun dagelijkse dienstverlening aan verzekerden.


ROEP OM UNIFORMITEIT
De Consumentenbond en Patiëntenfederatie Nederland vroegen in november 2015 de zorgverzekeraars om betere en toegankelijke informatie beschikbaar te stellen voor verzekerden over de belangrijkste polisvoorwaarden van een zorgverzekering. Zorgverzekeraars stelden deze informatie al beschikbaar, maar ieder op een eigen manier. In 2016 gezamenlijk de zorgverzekeringskaart ontwikkeld. In de ontwikkeling van de kaart hebben zorgverzekeraars zich aangesloten bij de opzet van andere Verzekeringskaarten die door het Verbond van Verzekeraars zijn ontwikkeld.

Reactie toevoegen

 
Voorlopig aantal overstappers zorgverzekering 5,6 procent

Voorlopig aantal overstappers zorgverzekering 5,6 procent

Op basis van voorlopige cijfers van informatiecentrum Vektis blijkt dat 5,6 procent van de verzekerden per 2012 overstapt naar een nieuwe zorgverzekering.  ...

André Rouvoet nieuwe voorzitter zn

André Rouvoet nieuwe voorzitter zn

André Rouvoet volgt Hans Wiegel op als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. André Rouvoet (49) wordt per 1 februari 2012 voorzitter van Zorgverzekeraars...