Slimme technologie helpt klanten vooruit

Bas de Voogd ict-special 2017

Het vorige artikel van onze hand in een VVP-uitgave, sloten wij af met de woorden: ‘Wij zien de toekomst zonnig tegemoet’. Dat doen we nog steeds. Voogd & Voogd weet dat de financieel adviseur zich kan onderscheiden op de momenten dat het nodig is. Wij zijn op de achtergrond aanwezig om hierin optimaal te ondersteunen. Zo kunnen we samen blijven werken aan een gezamenlijk doel: ervoor zorgen dat de klant continu passend is verzekerd.

De meesten van u zullen inmiddels weten dat Voogd & Voogd zijn pijlen heeft gericht op Klik & Advies, de klantgerichte tool die adviseert vanuit het profiel van de klant. De software is in staat om met de klant te communiceren en adviezen te geven die gericht zijn op meer en betere dekkingen (cross selling) en premiebesparingen. We zien nu al een toename van de polisdichtheid bij adviseurs die werken met Klik & Advies. Het productaanbod in Klik & Advies, gebundeld als het ‘VoordeelPakket’, is iets waar we graag even verder op inzoomen.

Wat dit VoordeelPakket namelijk zo bijzonder maakt, is dat in minder dan een seconde een berekening wordt gemaakt voor een totaalpakket, zodat uw klant altijd passend verzekerd is. Via een slim algoritme worden honderden combinaties van verzekeraars getoetst, rekening houdend met eventuele pakketkortingen die zij hanteren om zo de voordeligste totaalpremie te vinden. En door een periodieke analyse van de complete markt en rationalisatie van de volmachtproducten, kent dit alles-in-één-pakket een aantoonbaar goede prijs-kwaliteitverhouding.

Maandelijkse kosten

Wat er verder nog achter het VoordeelPakket zit? Het pakket kent alleen maandelijkse kosten. Voor opmaak, wijziging of royement van een polis worden geen (hoge) poliskosten meer in rekening gebracht. De premie wordt per maand betaald in combinatie met automatische incasso en alle communicatie die u nodig heeft richting de klant, is digitaal beschikbaar. De gedachte achter het VoordeelPakket is, dat als er iets wijzigt in de situatie van de klant, het pakket niet aangepast hoeft te worden. Er wordt een nieuw pakket gesloten, dat in de plaats van het oude komt. Zo kunnen elke keer de beste pakketcombinaties berekend worden.

In de schijnwerpers

De reden dat wij dit onderwerp er nu zo uitlichten, is dat dit VoordeelPakket de komende tijd onze volle aandacht krijgt. Vanaf 1 januari 2018 gaan wij namelijk het VoordeelPakket ook als losse vergelijkingsmodule aanbieden in Klik & Sluit. Op deze manier kunnen onze adviseurs op een vertrouwde manier verzekeringen afsluiten en muteren met de nieuwste technieken van Klik & Advies. Dit betekent dat we het VoordeelPakket uit gaan rollen voor alle met ons samenwerkende adviseurs. Klik & Advies was tot nu toe alleen beschikbaar voor een selecte groep adviseurs.

Optimaliseren

Uiteraard blijven we ook de komende maanden het pakket optimaliseren en uitbreiden met nieuwe, relevante producten. Momenteel bevat het pakket de producten woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, gezinsongevallen, reis en personenauto. Het eerstvolgende product dat toegevoegd gaat worden is de motorfiets, naar verwachting begin 2018.

Way to go

Het VoordeelPakket is wat ons betreft de way to go. Lopende pakketten zullen in de toekomst worden overgesloten naar het VoordeelPakket. In Klik & Advies behoudt het VoordeelPakket zijn centrale plek en we gaan ook op basis daarvan adviseren. Nog verder in de toekomst ontwikkelen we aan de hand van artificial intelligence onze eigen tarieven, die ook in het VoordeelPakket opgenomen kunnen worden.

‘In minder dan een seconde wordt berekening gemaakt voor een totaalpakket

Er zijn nog genoeg zaken waar we aan kunnen werken om het VoordeelPakket verder te ontwikkelen, maar een bestaand onderdeel waar we oprecht trots op zijn, is de extra autoregeling. De meeste verzekeraars hanteren de term ‘tweede gezinsautoregeling. Bij sommige verzekeraars geldt de korting alleen voor een partner die in de tweede auto rijdt en niet voor de overige gezinsleden. En in andere gevallen geldt de korting ook voor een derde, vierde of vijfde auto. Met die gedachten in ons achterhoofd hebben wij er in het VoordeelPakket de term ‘extra autoregeling’ aan gehangen.

Het unieke aan onze extra autoregeling, is dat de software zelf bepaalt welke auto het beste als eerste auto gezien kan worden, waardoor de korting op de premie voor de andere auto maximaal is. Voorheen moest de klant zelf bepalen

‘Door de omzetting van beide auto’s was de totaalpremie lager dan voorheen’

wat auto 1 en wat auto 2 was. Gezien het feit dat elke verzekeraar weer andere criteria hanteert voor een tweede gezinsauto, was dat niet altijd even makkelijk of voordelig.

We noemden net al even het slimme algoritme dat achter het VoordeelPakket hangt. De extra autoregeling wordt ook in dit algoritme meegenomen. Bij het toetsen van een combinatie van twee auto’s bij dezelfde verzekeraar, wordt volgens de regels van die verzekeraar de extra korting toegepast. Dit geldt voor zowel auto 1 als auto 2. De optie die het meeste voordeel oplevert, wordt uiteindelijk voorgesteld.

De kracht erachter

We geven graag een treffend voorbeeld van de kracht die de extra autoregeling in het VoordeelPakket heeft. Eén van onze klanten had een BMW en een Toyota Aygo verzekerd bij Generali. De Aygo kreeg extra korting omdat dit de voordeligste combinatie was. De BMW werd echter ingeruild voor een Volkswagen Golf. Bij de huidige verzekeraar werd een alarmsysteem vereist dat niet in de Golf aanwezig was, waardoor de auto bij Generali niet meer in aanmerking kwam als eerste auto. Zo verviel ook de tweede gezinsautokorting voor de Toyota Aygo.

In eerste instantie verbaasd

De Golf kon echter wel bij a.s.r. verzekerd worden, waarna de software voorstelde om ook de Aygo bij deze verzekeraar onder te brengen, zodat de extra autoregeling van a.s.r. kon worden toegepast. De adviseur was in eerste instantie verbaasd: hij had toch alleen de eerste auto aangepast? Totdat hij zich realiseerde dat, door de omzetting van beide auto’s, de totaalpremie lager was dan voorheen. Zijn reactie: dat had ik zelf niet kunnen bedenken.

Beter en eenvoudiger

En dan komen we weer precies terug bij wat we al eerder aangaven, wij zijn er om u te ondersteunen. We proberen onze middelen en technologie elke keer weer een stukje beter en ook eenvoudiger te maken, zodat u vervolgens uw klanten weer blij kunt maken en ervoor kunt zorgen dat uw klanten ook tevreden klanten blijven.

Reactie toevoegen

 
Editie
Meer over
Hechtere samenwerking Voogd & Voogd en Van Bruggen Adviesgroep

Hechtere samenwerking Voogd & Voogd en Van Bruggen Adviesgroep

Voogd & Voogd gaat het grootste gedeelte van de verzekeringen van Van Bruggen Adviesgroep onder haar hoede nemen. Na de focus op hypotheken wil Van Bruggen...

Voogd & Voogd Groep neemt Diks Verzekeringen over

Voogd & Voogd Groep neemt Diks Verzekeringen over

Het bemiddelingsbedrijf van VSP in Oud-Beijerland, onderdeel van de Voogd & Voogd Groep, neemt alle aandelen over van Diks Verzekeringen uit IJsselstein. De...

Voogd Open: 126 mille voor Prinses Máxima Centrum

Voogd Open: 126 mille voor Prinses Máxima Centrum

Tijdens de elfde editie van het Prinses Máxima Centrum Voogd Open is een recordbedrag van 126.000 euro bijeengebracht. Achttien teams van verzekeraars,...

Partnership NN en Voogd & Voogd

Partnership NN en Voogd & Voogd

Nationale-Nederlanden en Voogd & Voogd willen vanaf de zomer van 2018 samenwerken op het gebied van particuliere schadeverzekeringen. NN blijft risicodrager...

Voogd & Voogd, Flexfront, Hypotheekadviseur en Krediet Makelaar beste serviceproviders

Voogd & Voogd, Flexfront, Hypotheekadviseur en Krediet Makelaar beste serviceproviders

Voogd & Voogd, Flexfront, de Hypotheekadviseur en de Krediet Makelaar zijn de best presterende serivceproviders van 2017, zo blijkt uit onderzoek van Bureau...

Erik de Voogd weg als aandeelhouder bij Voogd & Voogd

Erik de Voogd weg als aandeelhouder bij Voogd & Voogd

Iinvesteringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments (onderdeel  Rothschild Merchant Banking) neemt een belang in Voogd & Voogd. Aandeelhouders Bencis...