Mijnverzekeringenopeenrij.nl gelanceerd

Mijnverzekeringenopeenrij.nl gelanceerd taart

Nederlandse verzekeraars hebben dinsdag Mijnverzekeringenopeenrij.nl gelanceerd. Consumenten kunnen op deze site zelf een overzicht van hun verzekeringen maken. Zo kunnen zij zien of ze dubbel zijn verzekerd of juist dekking missen.

Mijnverzekeringenopeenrij heeft geen commercieel doel. Premies vergelijken of polissen afsluiten is niet mogelijk. De consument ontvangt ook geen aanbiedingen.

Het is nog niet mogelijk om alle verzekeringen toe te voegen, omdat nog niet alle deelnemende verzekeraars op de website zijn aangesloten. 

De website noemt de partijen waarvan wordt verwacht dat ze binnenkort alsnog aansluiten, waaronder Allianz en De Goudse. Opmerkelijk is dat ASR en haar merken in de lijst ontbreken. Inmiddels heeft ASR gezegd vooralsnog niet mee te doen.

De site leest: "We zijn de website nog druk aan het testen en aan het verbeteren. U kunt daardoor wat problemen ervaren, bijvoorbeeld met het toevoegen van verzekeringen. Daarnaast zijn sommige verzekeraars hun aansluiting aan het afronden op de website, waardoor u nog niet alle verzekeringen kunt toevoegen aan uw overzicht. Op onze deelnemerspagina staat welke verzekeraars al meedoen en welke verzekeraars binnenkort meedoen."

Zo'n 60 procent van de verzekeringen kan op dit moment ingevuld worden. Dit aandeel groeit later dit jaar naar verwachting richting 80 tot 85 procent, aldus het Verbond van Verzekeraars op nu.nl.

Op dit moment zijn aangesloten: Aegon, Centraal Beheer, Connect Assuradeuren, Delta Lloyd, EOC Schepenverzekeringen, Fbto, InShared, NN, Onderlinge 's-Gravenhage, Reaal en ZLM.

Consumenten moeten zich eenmalig identificeren (met iDIN of iDEAL), hun verzekeraars kiezen en hun klantkenmerken invullen. Dit kunnen polis-, klant- en relatienummers zijn. De gevonden verzekeringen worden dan aan het overzicht toegevoegd.
 

Ook kunnen ze hun overzicht via een machtiging met bijvoorbeeld familieleden of adviseur delen. De gegevens worden alleen gedeeld als de consument daar zelf uitdrukkelijk voor kiest.

 

 

Reactie toevoegen

 
"Zestig procent van alle verzekeringen aangesloten op Mijnverzekeringenopeenrij.nl"

"Zestig procent van alle verzekeringen aangesloten op Mijnverzekeringenopeenrij.nl"

Twee maanden na de lancering van de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl nemen verzekeraars met in totaal tachtig procent van alle verzekeringen deel, en is inmiddels...

NH1816: geen meerwaarde in Mijnverzekeringenopeenrij.nl

NH1816: geen meerwaarde in Mijnverzekeringenopeenrij.nl

Net als ASR eerder zegt nu ook NH1816 geen meerwaarde te zien in de site Mijnverzekeringenopeenrij.nl. Commercieel directeur Cas Verhage: "Een project dat wij al...

ASR sluit vooralsnog niet aan bij Mijnverzekeringenopeenrij.nl

ASR sluit vooralsnog niet aan bij Mijnverzekeringenopeenrij.nl

ASR sluit vooralsnog niet aan bij het initiatief Mijnverzekeringenopeenrij.nl. "Wij zijn van mening dat het initiatief vooralsnog geen toegevoegde waarde biedt aan...

Identificeren voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl met idin

Identificeren voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl met idin

 Consumenten moeten zich straks bij het aanmaken van een account op Mijnverzekeringenopeenrij.nl eenmalig online identificeren met iDIN, Idensys of iDeal. “Helaas...

Verzekeraars omarmen Mijnverzekeringenopeenrij.nl

Verzekeraars omarmen Mijnverzekeringenopeenrij.nl

Inmiddels is bij Mijnverzekeringenopeenrij.nl het merendeel van de verzekeraars aangesloten. De verzekeraars die zich tot nu toe hebben ingeschreven voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl...

Poliskluis gaat heten mijnverzekeringenopeenrij.nl

Poliskluis gaat heten mijnverzekeringenopeenrij.nl

De website waarop consumenten straks alle gegevens van hun particuliere verzekeringen te zien krijgen, gaat mijnverzekeringenopeenrij.nl heten. Stichting De Poliskluis,...