Verliespolis en ASR eens over flankerend beleid

Na Nationale-Nederlanden en Aegon is ASR de derde grote verzekeraar waarmee de stichting Verliespolis afspraken heeft gemaakt over het flankerend beleid voor klanten met een beleggingsverzekering.

Grote groepen klanten van ASR kunnen overstappen naar een beter product met een aanzienlijk lagere kostenstructuur, waardoor het rendement in de polissen kan toenemen. Verder zal ASR klanten er actief op wijzen hoe zij het kostenniveau binnen hun huidige polis kunnen verlagen door het selecteren van goedkopere beleggingsfondsen. Daarnaast wordt de compensatie voor te veel betaalde kosten direct toegevoegd aan de waarde van de verzekering. De aanvullende maatregelen gelden voor polissen die gesloten zijn voor 1 januari 2008.

Verliespolis is nog in overleg met de drie andere grote verzekeraars over de invulling van het flankerend beleid. Met Achmea gaat het de goede kant op, schrijft Verliespolis. dat het "onvermijdelijk" noemt dat ook Delta Lloyd en SNS Reaal met aanvullende verbeteringen voor hun klanten komen. "Verder zullen nu vooral de kleine en middelgrote verzekeraars over de brug moeten komen. Zowel met een transparante compensatieregeling - die gelijkwaardig is aan de regelingen die met de grote verzekeraars zijn overeengekomen - als met een stevig flankerend beleid." 

Reactie toevoegen

 

Reacties

mXISEBNWsVFQlW - 31 december 2013

That's a brilliant asenwr to an interesting question

Lees meer over
Stichting Verliespolis opgeheven

Stichting Verliespolis opgeheven

Stichting Verliespolis is opgeheven. Dat maakten de initiatiefnemers van de stichting, Vereniging Eigen Huis en de Verenging van Effectenbezitters (VEB), vrijdag...

Nn informeert eindelijk \'woekerpolishouder\' over compensatie

Nn informeert eindelijk \'woekerpolishouder\' over compensatie

Klanten van Nationale-Nederlanden ontvangen vanaf het tweede kwartaal van dit jaar informatie over eventuele compensatie over het verleden.      ...