Wob-verzoek woekerpolissen leidt niet echt tot nieuwe inzichten

Jeroen Dijsselbloem 2016

Niet echt spannend. Dat zijn de documenten in het woekerpolisdossier die Financiën heeft vrijgegeven naar aanleiding van een verzoek op grond van de Wet openbaarheid bestuur (Wob).

De documenten laten onder meer zien dat er veelvuldig contact is tussen het ministerie en het Verbond van Verzekeraars. Het ministerie staat duidelijk open voor de input van verzekeraars, maar volgt tegelijkertijd wel degelijk zijn eigen lijn.

Het Verbond pleitte begin 2014 voor de mogelijkheid om contracten eenzijdig te wijzigen. Opmerkelijk in de documenten: later dat jaar houdt NN bij de minister een gloedvol betoog waarom eenzijdig wijzigen juist níet zou moeten.

Overigens zijn er ook heel veel documenten niet vrijgegeven. Ze zouden niet relevant zijn, buiten het Wob-verzoek vallen of toezichtsvertrouwelijke informatie bevatten.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Jeffrey Leichel - 8 augustus 2016

Overigens zijn er ook heel veel documenten niet vrijgegeven. Ze zouden niet relevant zijn, buiten het Wob-verzoek vallen of toezichtsvertrouwelijke informatie bevatten. Geen verder commentaar.

Lees meer over
AFM verdaagt beslissing in Wob-verzoek financieel adviseur Dennis Jellema

AFM verdaagt beslissing in Wob-verzoek financieel adviseur Dennis Jellema

De AFM heeft de beslissing in het Wob-verzoek van financieel adviseur Dennis Jellema inzake hypotheekrentecompensatie met vier weken verdaagd tot uiterlijk 7 januari....