Curatoren eisen 20 miljoen euro van Dirk scheringa

Dirk Scheringa

De curatoren van DSB Beheer eisen 20 miljoen euro van Dirk Scheringa, aldus RTL Nieuws.

De curatoren hebben beslag gelegd op zijn huizen in het Drentse Norg en Spanbroek. De huizen staan al tijden te koop en zijn al in prijs verlaagd. Ook zouden volgens RTL 4 de curatoren achter het spaargeld van Scheringa aanzitten. Ten tijde van het faillissement van DSB Bank had Scheringa ruim 7 ton op een spaarrekening staan. Net als alle spaarders van DSB Bank kreeg hij 100.000 terug, omdat dit bedrag gegarandeerd was via het depositogarantiestelsel. De zes ton die Scheringa niet terugkreeg heeft hij gevorderd bij de curatoren van DSB Bank. Hij is daar één van vele schuldeisers.

Eind juni 2012 verschenen de onderzoeken naar beide faillissementen. In beide rapporten werden harde conclusies getrokken over het optreden van Scheringa. De curatoren van DSB Beheer zijn nu de eersten die Scheringa aansprakelijk stellen.

Reactie toevoegen

 

Reacties

J.D. Goedman - 8 augustus 2012

Dat Scheringa wanpraktijken erop na heeft gehouden is evident. Het is ook evident dat andere mensen zoals Zalm en overige bestuursleden medeverantwoordelijk zijn voor zijn wanbeleid. Zalm was ex. minister van Financien daarvoor geweest en had verstand van zaken! Willens en wetens heeft hij zijn vorstelijke fee gestreken, zonder eneig vorm van verantwoordelijkheid op zich te hebben genomen. Dit klopt voor geen Eurometer! Zlam was nota bene de mede oprichter van het AFM. Ten tijde van zijn bewindvoering was de heer Hogervorst (VVDér) directeur van de AFM. Begint het Eurotje al te vallen?

stijgerpijp - 7 augustus 2012

Eindelijk gerechtigheid ?!

Pieter - 7 augustus 2012

@Maarten Helemaal mee eens. Zalm heeft wel geprobeerd om het businessmodel te veranderen maar kreeg geen poot aan de grond bij Scheringa en had dus veel eerder de eer aan zichzelf moeten houden. Laat de rechter dat inderdaad maar uitzoeken.

Ron Groenhart - 7 augustus 2012

Dirk heeft z'n hand overspeelt en is nu zelf aangeschoten wild. En terecht, die man heeft maatschappelijk schade aangericht. Duizenden hardwerkende gezinnen die geen enkele affiniteit met financien hebben zijn bankroet zodra een DSB adviseur langs is geweest.. Gezinnen ontwricht en failliet. De AFM stond erbij en keek er naar. Deelt liever boete's uit aan het kantoor op de hoek van de straat. Dirk verdient niet beter.

Pieter - 7 augustus 2012

"De curatoren van DSB Beheer zijn nu de eersten die Scheringa aansprakelijk stellen." Dat er nog velen mogen volgen! "Als niets komt tot iets, kent iets zichzelve niet." Dááááág Dirk! Nooit in je onzin geloofd en "iedereen" tegen je gewaarschuwd. Pieter Lakeman heeft altijd gelijk gehad. En niet alleen in dit dossier.

Maarten - 7 augustus 2012

En nu nog een strafrechtelijke vervolging. Daarna op grond van bestuurdersaansprakelijkheid de bestuurders en commissarissen hard aanpakken. Nijpels, Zalm, Linschoten, Van Goor en anderen. Het moet maar eens afgelopen zijn met de "commissariaatjes" om je zakken te vullen en er niets voor te doen.

Dirk scheringa spreekt op congres Stater

Dirk scheringa spreekt op congres Stater

Dirk Scheringa, oprichter en topman van het omgevallen DSB, spreekt op het jaarlijkse congres van Stater voor relaties. Stater bevestigt het optreden van de niet...

Servicing voormalige dsb-klanten naar quion

Servicing voormalige dsb-klanten naar quion

Quion heeft de servicing (administratie en klantcontact) en het bijzonder beheer overgenomen van de lopende hypotheken en consumptieve kredieten van DSB Bank in...

Dsb: Scheringa reed zelf scheefste schaats

Dsb: Scheringa reed zelf scheefste schaats

DSB had haar ondergang voornamelijk aan haar topman Dirk Scheringa te wijten. Aldus de curatoren in hun dinsdag gepubliceerde 'Onderzoek naar de oorzaken van het...