Geen onderzoek naar polisjungle bij zorgverzekeringen

Stethoscoop

De Consumentenbond noemt het jammer dat de Tweede Kamer de motie om te onderzoeken of het aantal zorgpolissen kan worden teruggedrongen heeft aangehouden.

Het oerwoud aan zorgpolissen was een van de twaalf pijnpunten die de bond inbracht bij de Tweede Kamer. Enkele van die pijnpunten kwamen terug in moties. Maar uiteindelijk haalden deze moties het niet of werden aangehouden (dat wil zeggen dat er niet over is gestemd). De Consumentenbond: "In de Kamer was geen meerderheid te vinden voor het afschaffen van volumeplafonds, deze motie is verworpen. De motie over beperking van het aantal mogelijke poliscombinaties werd helaas aangehouden en is niet in stemming gebracht."

De bond kondigt aan te blijven inzetten op verkleining van de volgens haar polisjungle bij zorgverzekeringen: "De Consumentenbond is voorstander van keuzevrijheid, maar dan moeten er wel polissen zijn die zich van elkaar onderscheiden en moet er flink gekapt worden in dit ondoorzichtige woud. Het komende jaar staat het oplossen van de polisjungle hoog op de prioriteitenlijst van de Consumentenbond."

Reactie toevoegen

 
ING schudt zorgmarkt op door samenwerking met VGZ

ING schudt zorgmarkt op door samenwerking met VGZ

De 8,9 miljoen klanten van ING ontvangen 10 procent collectiviteitskorting op zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen van VGZ. ING en VGZ hebben...