Finale VVP Advies Award 2024

Blijdschap na het winnen van de finale. Van links naar rechts: Richard Meinders (voorzitter jury), Dick Vos, Bob Veldhuis en Maureen du Toit (dagvoorzitter finale).

De finale van de VVP Advies Award 2024 vindt op 1 oktober plaats in de belevingsstudio van First Impression in Tilburg. Van 16.00 uur tot 17.00 uur geven de drie finalisten een korte pitch waarna het online publiek bepaalt wie zich een jaar lang het meest klantgerichte advieskantoor van Nederland mag noemen. De finale is te bekijken via de speciaal voor de award opgerichte site www.adviesawards.nl. Vorig jaar bepaalden ruim 3.000 online kijkers dat Veldhuis Advies zich een jaar lang de publiekswinnaar van de VVP Advies Award mag noemen. Noteer 1 oktober 16.00 uur alvast in je agenda en bepaal mede wie zich dit jaar de publiekswinnaar wordt.

Dit jaar bestaat de jury uit voorzitter Odette Bakker (Dazure), Ingrid Oudhuis (Scildon), Kenneth Leenders (Expat Mortgages), Robin van Beem (BrandMR), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Jack Vos (ONEsurance) en de erejuryleden voor een jaar Bob Veldhuis en Dick Vos (winnaar VVP Advies Award 2023).

Er zijn vijf hoofdcategorieën: Particulier Advies, Zakelijk Advies, Hypotheek Advies, Pensioen Advies en Nichemarkt. Daarnaast is er een speciale award in het leven geroepen voor de categorie Starters. Het onderwerp verduurzaming acht de jury zo belangrijk dat het een vast onderdeel is geworden in de beoordeling van alle categorieën.

Cruciaal in het juryproces is de inbreng van maar liefst 36 spotters (vakexperts uit de haarvaten van de financiële adviesmarkt). Zij hebben in totaal 180 advieskantoren aangedragen voor de Advies Award 2024. Tijdens een spottersbijeenkomst, dit jaar mede mogelijk gemaakt door DAS, bepalen jury én spotters de top drie per categorie.

Vervolgens vraagt de jur alle categoriewinnaars uitgebreide informatie aan te leveren over hun kantoor. Zij hebben tot begin juni de tijd om zeven vragen van de jury te beantwoorden: omschrijf kort je kantoor, omschrijf het geheim van je A-factor, geef aan hoe jouw kantoor uitblinkt in verduurzaming en duurzaam advies, geef een voorbeeld van een innige klantrelatie, hoe weet jouw kantoor de klantgerichtheid te verzilveren?, wat heeft jouw kantoor gedaan om de A-factor duurzamer, klantvriendelijker en/of innovatiever te maken?, wat heeft jouw kantoor gedaan om het imago van het adviesvak een positieve boost te geven? En waarom is jouw kantoor een inspirerend voorbeeld voor vakgenoten?

Half juni maakt de jury de vijf categoriewinnaars bekend. Dit zijn tevens de vijf halve finalisten die in september een pitch voor de jury houden en flink aan de tand worden gevoeld door de jury. Drie van hen gaan door naar de finale op 1 oktober in de professionele studio’s van First Impression in Tilburg met als dagvoorzitter Maureen de Toit. Deze drie kantoren zijn volgens de jury de winnaars van de editie 2024. Het online publiek kiest vervolgens op basis van de pitches van de finalisten via een livestream hun favoriet. In 2023 waren er ruim 3.000 online stemmers.

Naast deze pitches vindt er tijdens de finale op 1 oktober onder meer een bruisende presentatie plaats van Chris Woerts, expert op het gebied van consumentenmarketing. Hij werkte onder meer voor Heineken (uitbouw Holland Heineken House), Coca Cola (World Cup Trophee Tour), de Eredivisie en Feyenoord.

SPOTTERS 2024

Dit jaar zijn 36 spotters op zoek gegaan naar de meest klantvriendelijke kantoren van 2022. Dit zijn: Sonja Cats (Adfiz), Jan Peter Robijn (Adviesgroep De Vogel), Chris van der Feltz (Allianz), Bernard Goede (ARAG), René Verborg (a.s.r.), Esther Lagendijk (Assistent automatisering), Leen Keijzerwaard (Assurantiekantoor Keijzerwaard), Niek Overduin (BNP Paribas Cardif), Joost Tieland (Brand New Day), Pepijn Bakker (Bugs Business), Indra Frishert (Dazure), Herbert Derks (DBO), Ewoud Hage (De Vereende), Ewald Bary (Dukers & Baelemans), Erwin Vonk (Faster Forward), Robert van Lambalgen (Florius), Herbert Golsteijn (Het Team Juridische Zaken), Turhan Ozguner (ING), Ilse Bosland (Juffrouw Polis), Edwin Deijs (Lindenhaeghe), Bart Koster (Lloyds Bank), Dave Lunenburg (Nationale-Nederlanden), Jerfaas van de Water (Nedasco), Janwillem Swart (Nh1816), Michiel van Vugt (NNEK), Willem Johannesma (OAKK), Niek van Westerveld (Obvion), Willem Oudijk (Rabobank), Paul Robbe (Robbe Financieel Raadgevers), Theo Krins (Scildon), Antoine Barkel (TAF),Thomas van Uunen (Thomas Verzekert), Martijn Couwenberg (Tulp Hypotheken), Jan Hamburger (Turien & Co.), John Slagter (VKG) en Cindy Uijleman (Voogd & Voogd).

 

 

www.adviesawards.nl