Activeren woekerpolishouder kost gemiddeld 6 uur

Hand met euro's

Financiën denkt dat verzekeraars gemiddeld 6 uur kwijt zijn aan het activeren en hersteladviseren van een woekerpolishouder. Oftewel 210 euro, want Financiën gaat uit van een gemiddeld uurtarief van 35 euro.

Financiën in het document bij de consultatie die zij is gestart van de Algemene maatregel van bestuur die verzekeraars verplicht tot activeren: "Op grond van Meten is weten II worden uurtarieven van 28 euro voor administratief personeel, 37 euro voor middelbaar opgeleid personeel en 50 euro voor incidentele inzet van een juridisch adviseur verondersteld. Er wordt uitgegaan van een gemiddeld uurtarief van 35 euro. Verondersteld wordt dat per polis gemiddeld 6 uur aan de werkzaamheden moet worden verricht."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Berend Tooms - 11 maart 2015

Inderdaad Albert. Dat idee heb ik al een tijdje. En maar roepen hoe het moet, maar er eigenlijk geen idee van hebben hoe een klant er in het wild nu echt uitziet. En dan een bank die eerst dit wil voordat.... en de verzekeraar precies andersom. Kun je klagen in A'dam. Dus? Wat levert het voor dit individuele dossier dan op? En voor al die andere. Overigens heb ik ervaren dat de heksenjacht op voornamelijk aviseurs (maar soms ook de eindklant) vanuit sommige aanbieders er puur op gericht was om die 80% "wakkerwakkerwakkerworden" te halen, niet om de problemen op te lossen. Zie ik ook weer niet genoemd in de rapporten. Gewoon de risicoverzekering actief wijzigen en niet wachten tot de klant en/of adviseur een voorgebakken briefje indient, waarna er met een beetje mazzel binnen een maanden offerte volgt die dan wel binnen 1 week voor akkoord terug moet. Op die €35,- reageer ik maar niet. Die lui zijn niet wijs. Een administratieve kracht bij het intermediair die een woekerpolis (mee) gaat helpen oplossen? Een hypotheekadviseur (echt noodzakelijk bij verbonden hypotheekpolissen!) met alle stickers, badges, diploma's, speldjes, oorkondes, bewijs van goed PE+ gedrag, etc kost minimaal het dubbele. MINIMAAL!

Nico van Koesveld - 10 maart 2015

Lachen werkt echt aanstekelijk. Ik wist al dat we weinig waard waren, maar zo weinig? Haha hahaha haha hahaha haha hahaha haha hahaha haha hahaha haha hahaha haha hahaha haha hahaha haha hahaha haha hahaha haha hahaha Zo, ben ik uitgelachen, ik ga weer snel aan het werk.

Albert van der Poll - 10 maart 2015

Ik ga me maar aanmelden voor de cursus lachyoga bij Nico, ik raak depressief van dit dossier. Ik lees net een artikel in de krant waarin de heren Graafsma en Flipse (BTW er is een duo vacature op Justitie, is dat niet iets voor deze heren?) uitgebreid hun mening ventileren onder de kop "woekerpolis bom onder hypotheek" Dikke tussenkop: vereniging woekerpolis kreeg 25.000 klachten : soms werd een nieuwe beleggingspolis aangeraden. De opvatting van adviseur Flipse dat alles behalve een variabele annuïteitenhypotheek een slecht advies is krijgt hier veel teveel de overhand. Laatste zin van het artikel "AFM stelde in december overigens vast dat sommige adviseurs als herstel van een slechte polis klanten soms een nieuwe beleggingsverzekering aansmeren" Ik hou per direct met alle ontwoekerwerkzaamheden op. Ik ben er klaar mee. Wij lopen ons ONBETAALD de benen uit het lijf voor onwillige en ongeïnteresseerde klanten, tegengewerkt door verzekeraars, hypotheekverstrekkers gewijzigde fiscaliteit en media, en nou komt er wéér een schimpscheut over polissen aansmeren via de ontwoekerclubs en de AFM. Nou doe het dan maar lekker zelf.

Theo van Geel - 10 maart 2015

Financien heeft het over verzekeraars. Nu kan een gemiddeld tarief voor een afdelingsmedewerker bij een verzekeraar best rond die € 35,- liggen. Dat geldt dan als je sec naar de kosten voor die medewerker kijkt (hoewel met die royale CAO lijkt het me nog aan de zuinige kant). En waar moeten de vergoedingen voor alle managementlieden, automatiseerders, marketeers, facilitair medewerkers etc dan vandaan komen?

Albert van der Poll - 10 maart 2015

Ik kan mijn auto voor onderhoud dan beter naar een advocaat brengen a 50 euro dan naar een automonteur? Die rekent mij 65 euro, en verdient ook nog eens 50% op de materialen. Voor zelfstandig adviseurs is alles beneden de 75-100 euro financiële zelfmoord: je haalt met je HBO+ geneuzel niet eens het minimumloon meer. Het kan natuurlijk best dat weinig mensen dit wil betalen, maar dan is er geen markt voor onafhankelijk persoonlijk financieel advies. Ik zie bij Roelof dat in het rapport ook rekening wordt gehouden met overheidsverplichtingen? Ik meen dat ik dit jaar ruim 2.000 euro mag overmaken naar de AFM, die mij inschat op 37 euro per uur. Sec de kosten van de toezichthouder zijn dan al 54 declarabele uren, in totaliteit dan al 68 uur is acht en een halve dag werken alleen voor deze kosten. Gelukkig ben ik inmiddels aan het omscholen.

Wil Rotteveel - 10 maart 2015

Beste Roelof, Heb je ook nagedacht de studie uren, die zijn ook niet declarabel. Een private onderneming sturen en bekostigen, c.q. rendabel houden, is in deze economie is een ware kunst! En wil je een uurloon van een medewerker van verzekeringsmaatschappij vergelijken met een gediplomeerd, erkent adviseur? Nee, dan kom je echt iets hoger uit!

Frans Lampe - 10 maart 2015

@ Roelof van dit BRUTO inkomen moet nog af: - kosten AFM, Kifid etc - kosten PE - kosten beroepsaansprakelijkheidsverzekering - voorrijkosten - huur kantoorpand - kosten software - afschrijving hardware en kantoor gerelateerde zaken - en, last but not least, salarissen personeel, want dat is ook niet allemaal facturabel - etc. Nu hebben we ook nog doorlopende provisie op diverse verzekeringen, maar de uren die daaraan worden besteed, zij weer niet te factureren! Mijn glazenwasser is duurder trouwens.

Martin Kroezen - 10 maart 2015

@Roelof, wanneer je idd enkel van het jaarsalaris uitgaat kloppen die bedragen wel. Maar zoals je al in veel andere reacties kan lezen komt er wel even wat meer bij kijken. En met alle respect: ik heb het rapport niet doorgelezen maar als ze idd alle bijkomende kosten hebben meegenomen en komen dan alsnog op dat uurtarief uit ? Dan weten ze echt niet waar de mee bezig zijn. Dan is het weer eens te meer helder waarom de overheid altijd een tekort heeft. Ze kunnen domweg niet rekenen.

Chris de Bruin - 10 maart 2015

@Roelof, Met alle respect, maar hier klopt iets niet: 1) Stel dat jouw berekening van het aantal declarabele uren klopt en het uurtarief van Financiën ook, dan zou een gemiddelde adviseur dus 1100 * 35 = € iets meer dan € 38.000,-- omzetten per jaar. Da's niet al teveel lijkt me. In je antwoord geef je niet aan of dat is naast de doorlopende inkomsten op bijvoorbeeld een schadeportefeuille, maar dat zal wel niet want als je 80 % van de uren declarabel werkt, is het niet mogelijk dat je daarnaast nog alle administratieve uren voor elkaar krijgt. 2)je hebt geen 80% declarabele uren. Ik denk dat je het al netjes doet als je aan de 50% komt. 3) Heel financieel Nederland is al jaren bezig ons op HBO+ niveau te krijgen, o.a. met opleiding en manier van denken. De hele plus-aanpak van de WFT is daarop gericht. Daar hoort geen uurtarief bij van € 35,--, hoe je het ook uitrekent. Ons uurtarief voor gekwalificeerd werk (dus niet het verwerken van de prolongatie, maar het adviseren op het vereiste niveau), moet op ongeveer € 130,-- liggen. Of dat er voor betaald wordt is vers 2.

Piet Visser - 10 maart 2015

Beste Roelof, Ik ben het met je eens dat 135 per uur aan de hoge kant is. Maar een kostenvergoeding van 90 euro per uur is verdedigbaar. Dit is mijn rekensommetje: Gemiddelde salariskosten per fte 62.000 p.jr. (incl werkgeverslasten en pensioenregeling) Huisvestingskosten per fte per jaar 5.000 Automatiseringskosten per fte per jaar 6.000 Marketingkosten omgeslagen per fte per jaar 2.000 (incl. website) Autokosten per fte per jaar 3.000 Overige kosten per fte per jaar 22.000 (verzekeringen, opleiding, leges, belastingen (excl Vpb of IB), vergunningen, kantoorartikelen, drukwerk, oninbaar, rentekosten, etc. etc.) In totaal zit je aan 100.000 per fte per jaar aan kosten en dan heb je een bescheiden salaris. Van de 52 weken per jaar gaat het volgende af: 5 weken vakantie, 1 week aan PE, gemiddeld ziekteverzuim 6,9% (over 52 wkn) = 3,6 weken. Per saldo hou je 42,4 weken à 40 uur per week over dat er gewerkt kan worden. Dat is dus 1.696 uur. Deel 100.000 euro door 1.696 uur en dan is je kostprijs EURO 58,96 (afgerond 60,00 euro per uur). Maar dan moet je 100 procent van je tijd kunnen declareren. Dus ook de tijd die nodig is om Vvp Online te lezen en een reactie als deze te schrijven. (Toch weer 10 minuten, is 10,00 euro.) Dat is dus niet mogelijk. Ik ga er van uit dat ik 2/3 van mijn tijd moet kunnen declareren, dus ik moet die 60,00 per uur verhogen tot 90.00 per uur. Als ik dan 2/3 van mijn tijd (ongeveer 1.111uur) kan declareren a 90,00 euro heb ik mijn kosten van 100.000 er uit. Maar dan heb ik nog steeds geen cent verdiend! Er moet dus nog een winstopslag op komen. Hoe hoog dat moet zijn, moet ieder voor zichzelf uitmaken. Eens te meer blijkt dat de bij Financiën niet kunnen rekenen. (Geen wonder dat we een begrotingstekort hebben.)

René Graafsma noemt schikkingen woekerpolissen flutvoorstellen

René Graafsma noemt schikkingen woekerpolissen flutvoorstellen

“De huidige voorgestelde schikkingen van woekerpolissen met Nationale-Nederlanden, DeltaLloyd, a.s.r. en Aegon – met alle voorgaande merken en handelsnamen...

Deelnemers Allianz DIN Plan Dupe trekken zich terug uit klachtenprocedures Kifid

Deelnemers Allianz DIN Plan Dupe trekken zich terug uit klachtenprocedures Kifid

De stichting Allianz DIN Plan Dupe laat weten dat de 176 consumenten die zij vertegenwoordigen zich hebben teruggetrokken uit de klachtenprocedures bij het Kifid....

Consumentenbond wellicht in hoger beroep in woekerpolisuitspraak

Consumentenbond wellicht in hoger beroep in woekerpolisuitspraak

Achmea heeft klanten met een woekerpolis onvoldoende geïnformeerd over en gewaarschuwd voor het hefboom- en inteereffect en zal de geleden schade moeten compenseren....

Kifid zet nieuwe stap in klachtenbehandeling woekerpolissen

Kifid zet nieuwe stap in klachtenbehandeling woekerpolissen

Na clustering van klachten over beleggingsverzekeringen gaat Kifid nu aan de slag met klachten waarvoor een oplossing via bemiddeling mogelijk lijkt. Voor enkele...

Alle verzekeraars voldoen aan wettelijke activeringsplicht woekerpolissen

Alle verzekeraars voldoen aan wettelijke activeringsplicht woekerpolissen

Alle verzekeraars voldoen aan de wettelijke activeringsplicht voor klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering, aldus de AFM. Eind...

Kifid pleit ASR vrij in 'woekerpoliszaak'

Kifid pleit ASR vrij in 'woekerpoliszaak'

Kifid stelt ASR in het gelijk in een 'woekerpoliszaak', zo blijkt uit een uitspraak van de Commissie van Beroep van Kifid. De uitspraak heeft consequenties voor...

A.s.r. moet woekerpolishouder meer schadevergoeding betalen

A.s.r. moet woekerpolishouder meer schadevergoeding betalen

A.s.r. moet de afkoopwaarde van een beleggingsverzekering, die in juni 2007 op verzoek van de consument is beëindigd, opnieuw berekenen. De verzekeraar mag...

Zowel Vivat als Woekerpolis.nl claimen winst in woekerpoliszaak

Zowel Vivat als Woekerpolis.nl claimen winst in woekerpoliszaak

De rechtbank Alkmaar heeft uitspraak gedaan in een collectieve procedure van de de Vereniging Woekerpolis.nl en twee klanten tegen SRLEV, onderdeel van Vivat. Beide...

Kifid houdt behandeling woekerpolisklachten aan

Kifid houdt behandeling woekerpolisklachten aan

Kifid houdt de behandeling van de ruim 500 klachten over beleggingsverzekeringen "nog enige tijd aan. Dit in het belang van een zorgvuldige klachtafhandeling....

Alleen maar verliezers

Alleen maar verliezers

Zou het misschien kunnen dat het woekerpolisdossier geen winnaars kent? Die vraag stelt Ozewald Wanrooij (Neutralis) in een reactie op VVP Online. Ik hoop van harte...