Delta Lloyd laat keuze incasso aan adviseur

Delta Lloyd gebouw 1

Delta Lloyd wil overstappen naar maatschappij-incasso, maar doet dit niet zonder het akkoord van de adviseur. "Als de adviseur aangeeft door te willen gaan met tussenpersoon-incasso dan kan dat." Dit zegt de verzekeraar in een reactie op het bericht 'Maatschappij-incasso voortaan de norm bij orv Delta Lloyd' op VVP Online.

"In 2015 gaat Delta Lloyd Levensverzekering voor haar merken Delta Lloyd en Erasmus voor alle bestaande overlijdensrisicoverzekeringen met tussenpersoon- incasso over op maatschappij-incasso", schrijft de verzekeraar in een brief aan verzekeringsadviseurs. "Met een uniform betalingsproces, vereenvoudigen wij onze processen en kunnen wij besparen op uw en onze kosten."

Volgens Delta Lloyd vragen steeds meer adviseurs zelf om maatschappij-incasso. Onder meer omdat door SEPA de kosten zijn toegenomen. Een adviseur meent dat Delta Lloyd hiermee "eenzijdig artikel 4:104 ter zijde schuift. Daarmee treedt ze de SWO's met samenwerkende assurantiekantoren met de voeten, want daarin is (in veel gevallen) ook gewoon geregeld dat het intermediair de incasso mag verrichten."

 

Reactie Delta Lloyd

Het nieuwe beleid betekent niet dat "maatschappij-incasso voortaan de norm is" zegt Delta Lloyd in een reactie, "Als de adviseur en zijn klant akkoord zijn en wij de gevraagde gegevens (zoals rekeningnummer) hebben ontvangen, gaan wij over tot maatschappij-incasso. Als de adviseur aangeeft door te willen gaan met tussenpersoon-incasso dan kan dat."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Rob Bastian - 16 februari 2015

Principieel ben ik tegen deze eenzijdige wijziging. Praktisch heb ik geen bezwaar tegen de incasso van ORV door Delta Lloyd. Er is voor de klant geen premievoordeel en het intermediair zal de kosten uiteindelijk in rekening moeten brengen.

Lees meer over
Klaverblad schrapt kosten maatschappij-incasso

Klaverblad schrapt kosten maatschappij-incasso

Klaverblad Verzekeringen rekent voortaan geen kosten meer voor het incasseren van premies. Op deze manier wil Klaverblad het makkelijker maken om te kiezen voor...