Nijboer: waarom geen rentemiddeling bij Finqus

Henk Nijboer PvdA

Henk Nijboer (PvdA) wil van minister Dijsselbloem weten waarom Finqus (de nieuwe naam van de omgevallen DSB Bank) niet aan rentemiddeling doet en of de bank dit niet alsnog kan aanbieden.

Finqus is de nieuwe handelsnaam van 'DSB bank N.V. in faillissement' en gevestigd in Wognum, Noord Holland. "Wij beheren de hypotheken en consumptieve kredieten van klanten van DSB Bank. Finqus verstrekt geen nieuwe leningen en het is niet mogelijk om van bestaande leningen opnames te doen", leest de website.

 

Nijboer vraagt aan de minister: "Deelt u de mening dat juist klanten van het voormalige DSB, die vaak grote financiële problemen kennen, veel baat kunnen hebben van rentemiddeling? Deelt u de mening dat juist van deze voormalig hypotheekverstrekker, die honderdduizenden mensen een hypotheek verstrekte, verwacht mag worden dat zij haar klanten rentemiddeling aanbiedt, eens te meer omdat een financiële instelling alle kosten van het middelen van de hypotheekrente kan doorberekenen aan de consument?

"Is het waar dat Finqus nog altijd hypotheken en andere kredieten beheert van meer dan 50.000 klanten? In hoeverre zijn alle schuldeisers van DSB nu gecompenseerd? Is het waar dat Finqus/DSB in de afgelopen jaren winst heeft gemaakt? Zou het juist daarom niet meer dan logisch zijn dat klanten met hypotheken bij Finqus ook kunnen profiteren van de mogelijkheid om rente te middelen?
"Bent u bereid om in overleg te treden met de curatoren van het failliete DSB en/of Finqus om te bewerkstelligen dat ook Finqus haar klanten rentemiddeling gaat aanbieden, zodat ook deze klanten kunnen profiteren van de huidige lage rentestanden?"

Reactie toevoegen

 
"er lopen te veel slechte adviseurs rond"

"er lopen te veel slechte adviseurs rond"

"Ik vind oprecht dat er te veel slechte adviseurs rondlopen." Dat zegt Henk Nijboer, lid van de Tweede-Kamerfractie van de PvdA, in FFP Magazine. Nijboer:...

Dijsselbloem: onderzoek naar dubbele kosten is terecht

Dijsselbloem: onderzoek naar dubbele kosten is terecht

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft bij de beantwoording van Kamervragen van Henk Nijboer over het ontwijken van het provisieverbod verwezen naar de 160...