Vnab noemt 2012 geen gemakkelijk jaar

Rolf van der Wal (VNAB Marktdiner 2011)

Volgens VNAB-voorzitter Rolf van der Wal is 2012 geen gemakkelijk jaar geweest voor de aangesloten makelaars en verzekeraars. “Het premieniveau in de verschillende sectoren is nog steeds laag tot te laag, terwijl wet- en regelgeving de leden – om het maar eens eufemistisch uit te drukken –actief heeft bezig gehouden."

Voorkomen moet worden, aldus Van der Wal,  dat de regelgeving doorschiet: "De overheid moet erkennen dat er grenzen zijn aan de effectiviteit van haar optreden." Volgens Van der Wal. heeft inmiddels al circa een kwart van het aantal in Nederland werkzame verzekeraars het loodje gelegd. “Voor het intermediair zal dat getal niet veel lager zijn! We staan aan de vooravond van een nieuwe consolidatiegolf, waarvan de uitslag volstrekt onvoorspelbaar is.” Van der Wal gaf tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VNAB verder als boodschap mee dat "voor de toekomst van onze bedrijfstak de focus zal moeten liggen op het onderwerp ‘innovatie’. Om hieraan op een goede wijze inhoud te kunnen geven zullen wij ons actief moeten bezighouden met het vinden van een antwoord op de vraag ‘Waar zal Nederland in de toekomst zijn geld mee zal verdienen?’ en ‘Hoe kunnen wij – als bedrijfstak – daaraan een bijdrage c.q. daarmee ons voordeel doen’?”.
 

Reactie toevoegen

 
Vnab wil bijdragen aan beter branche-imago

Vnab wil bijdragen aan beter branche-imago

Het VNAB-bestuur komt in 2012 met voorstellen die moeten leiden tot verhoging van de marktdiscipline en daarmee tot verbetering van het imago.   Voorzitter...