De Nederlandse introduceert Groene Vastgoedhypotheek

Paul Wessels

De Nederlandse heeft De Groene Vastgoedhypotheek gelanceerd, naar eigen zeggen is dit in Nederland de eerste groene hypotheek voor professionele beleggers in vastgoed.

De Groene Vastgoedhypotheek voor een pand met een energielabel A of B levert een rentekorting van 0,05 procent op. En van energielabel C tot en met G wordt een rentekorting van 0,10 procent gegeven indien in de eerste zes maanden een verduurzaming van een pand wordt doorgevoerd die zorgt voor minimaal één energielabel beter.

Directeur Paul Wessels: ”Met deze Groene Vastgoedhypotheek willen we het verduurzamen van woningen stimuleren. Voor particulieren bestaan deze hypotheken al. Voor de buy-to-let markt nog niet. Met deze financiële stimulans kunnen we helpen om het verduurzamen van woningen te versnellen. Bovendien belonen we de eigenaren die al een A of B label hebben.”

In het huidige bestand van door De Nederlandse gefinancierde panden heeft 40 procent energielabel A of B. De verwachting is dat dit percentage zal stijgen met de introductie van de Groene Vastgoedhypotheek.

De hypotheken van De Nederlandse zijn er voor de professionele vastgoedbelegger die al minimaal drie panden verhuurt of op korte termijn zal gaan verhuren. De maximale verstrekking is 80 procent van de marktwaarde in verhuurde staat, met een maximale hoofdsom per lening van 2 miljoen euro en maximaal 5 miljoen euro per leningnemer.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Hypotheeverstrekker De Nederlandse richt zich op vastgoedbeleggers

Hypotheeverstrekker De Nederlandse richt zich op vastgoedbeleggers

De Nederlandse, een nieuwe hypotheekverstrekker die zich uitsluitend richt op de professionele vastgoedbelegger, gaat 13 januari van start. De Nederlandse is onderdeel...

Het vuur van... paul wessels

Het vuur van... paul wessels

Er zijn veel prachtige mensen in onze sector die elke dag het beste geven wat in hen zit. In ‘Het vuur van...’ zet VVP deze mensen op een voetstuk. Dit...