Hypotheekadviesketens lanceren gezamenlijk de Advieswijzer

Advieswijzer

De vier grootste onafhankelijke hypotheekadviesketens van Nederland hebben maandag in samenwerking met de OvFD de Advieswijzer gelanceerd. Met de Advieswijzer willen de adviesketens (Hypotheek Visie, De Hypotheekshop, De Hypotheker en Van Bruggen Adviesgroep) consumenten duidelijk maken wat de verschillen zijn tussen onafhankelijk advies en een niet onafhankelijk advies.

De Advieswijzer biedt met behulp van drie iconen gemakkelijk inzicht in de totstandkoming van het productaanbod. De drie iconen staan voor persoonlijk advies, uitgebreide vergelijking en ongebonden advies.

De initiatiefnemers: “Het laat zien of de consument advies ontvangt dat is afgestemd op de persoonlijke situatie en wensen, of er een uitgebreide vergelijking van producten en aanbieders plaatsvindt en of de gekozen dienstverlener ongebonden is. Op de overkoepelende website (www.advies-wijzer.nl) staan de iconen met een extra toelichting waarom persoonlijk advies, een (uitgebreide) vergelijking en een ongebonden dienstverlener zo belangrijk is.”

Volgens de initiatiefnemers is gebleken dat “de inhoud van het DVD onvoldoende transparantie biedt in het productaanbod en het de consument onvoldoende helpt bij het maken van keuzes. Een nieuwe DVD is in de maak, maar wij willen het voor de consument nu al zo helder mogelijk maken”.

De vier adviesketens zullen de iconen met uitleg ook op hun eigen website en in andere communicatiemiddelen gaan gebruiken.

Reactie toevoegen

 
Meer over