Inleg in crypto's meestal kleine bedragen

cryptocurrency-g6095400dc_1920

Twee derde van de 1,2 miljoen Nederlanders die geld in crypto’s stoppen, doen dat met minder dan 2.500 euro. Iets minder dan de helft handelt zelfs met minder dan 500 euro. Een kleine meerderheid van de investeerders zegt vooral ‘een gokje te wagen’ en lijkt zich dus bewust van de risico’s. Naast het wagen van een gokje is de lage rente voor 42 procent van de cryptobezitters een reden om in crypto’s te stappen.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de AFM. Het onderzoek van Ipsos is in augustus 2021 uitgevoerd. In totaal hebben 402 respondenten de vragenlijst ingevuld: hiervan hebben 148 respondenten naast crypto's ook beleggingen en 254 respondenten bezitten alleen crypto's. 

Een vijfde verwacht snel winst te kunnen maken. Daar staat tegenover dat zo’n 100.000 consumenten een extreme koersdaling alleen met passen en meten kunnen opvangen; zo’n tien procent heeft zoveel ingelegd dat een forse daling tot een probleem leidt dat alleen ‘met passen en meten’ kan worden opgevangen en voor een procent leidt het tot een probleem dat ‘moeilijk’ kan worden opgevangen. Het gaat dan wel om een extreme terugloop in waarde met 90 procent.

 

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
AFM jaarverslag 2023: digitale verleidingen meest riskant voor jongeren

AFM jaarverslag 2023: digitale verleidingen meest riskant voor jongeren

Er is een aanpak nodig om gebruik van buy now, pay later (BNPL) door minderjarigen te stoppen. En sturing in cryptoapps kan leiden tot vaker en risicovol handelen....

Financiën start campagne om jongeren te wijzen op risico’s van crypto’s

Financiën start campagne om jongeren te wijzen op risico’s van crypto’s

Met de campagne Slim in Crypto wil het ministerie van Financiën jongeren informeren over de risico’s van crypto’s. Met korte video’s op YouTube,...