Jan Tamerus Actuaris van het jaar

Actuaris van het Jaar 2012

Dr. Jan Tamerus AAG (PGGM) is tijdens de Actuarisdag uitgeroepen tot Actuaris van het jaar 2012. Ronald Latenstein, voorzitter van de jury, prees Tamerus om zijn visie, durf en vasthoudendheid.

"Met zijn proefschrift Defined Ambition, geeft hij de kaders aan van de toekomst van het Nederlandse pensioenstelsel. De aanbevelingen die hij doet in dit proefschrift vertonen grote overeenkomsten met de sleutelelementen uit het recent door de sociale partners gesloten Pensioenakkoord. Niet verwonderlijk omdat Jan een actieve bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit akkoord", aldus Latenstein.

Als voorzitter van de jury sprak Latenstein Tamerus persoonlijk.

Latenstein deed in zijn speech, voor een zaal van circa 150 belangstellenden, tevens een oproep om als actuariële beroepsgroep nadrukkelijker invulling te geven aan Thought Leadership. "Het momentum is nu. De pensioen en verzekeringsmarkt is aan zoveel veranderingen onderhevig dat er alle ruimte is om je als de expert op te werpen. Dat betekent wel dat de beroepsgroep en de individuele actuaris zich moet laten gelden. En ik constateer dat jullie heel erg braaf zijn. Misschien wel te braaf. Laat Jan Tamerus niet de enige roepende zijn!"

Reactie toevoegen

 
Marc Heemskerk Actuaris van het Jaar

Marc Heemskerk Actuaris van het Jaar

Marc Heemskerk van adviesbureau Mercer is uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2016. De prijs is een initiatief om actuarieel specialisten die een duidelijke voortrekkersrol...

Falco Valkenburg Actuaris van het Jaar 2014

Falco Valkenburg Actuaris van het Jaar 2014

Falco Valkenburg is tijdens de derde Actuarisdag door vakgenoten en een onafhankelijk jury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2014 Valkenburg is voorzitter van...