Online campagne 'Grip op je geld' gestart

Grip op je geld lancering 2022

Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, lanceerde maandag de campagne ‘Grip op je geld’. De landelijke campagne heeft tot doel om mensen grip op hun geld te geven, via het platform Geldfit.nl. Daarnaast presenteerden energiebedrijven Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute) en SchuldenLabNL een actieplan voor een speciale ‘energiehulproute’.

De campagne ‘Grip op je geld’ helpt mensen om inzicht te krijgen in hun financiële situatie en hulp in geval van financiële problemen. Via de website Geldfit.nl of via het landelijke telefoonnummer 0800-8115 ontvangen mensen na een korte anonieme test inzicht in hun financiële situatie. Afhankelijk van de uitkomst wordt een passend advies gegeven om financieel gezond te worden of te blijven.

Specifiek voor mensen met financiële zorgen rondom de energierekening wordt er nu ook een speciale energiehulproute uitgewerkt gericht op financiële hulp en energiebesparing. De route wil mensen helpen om energie te besparen met de inzet van tips en middelen of een energiecoach aan huis. Daarnaast wordt de weg gewezen naar bestaande financiële regelingen. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om mensen te helpen, die alsnog in de betalingsproblemen komen.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Breed moratorium schuldhulpverlening per 1 april

Breed moratorium schuldhulpverlening per 1 april

Het breed moratorium bij schuldhulpverlening wordt 1 april van kracht.   Het eerder aangekondigde moratorium houdt in dat mensen met schulden maximaal een...