Theatervoorstelling wil op MBO schaamte over schuld doorbreken

PlayBack

Speciaal voor het MBO heeft Theatergroep PlayBack een theatervoorstelling gemaakt over geld en geluk, getiteld: Nu.

De voorstelling is speciaal gemaakt voor het MBO en gaat over geld uitgeven, geldproblemen, groepsdruk, status en rijkdom. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting LEF, Nibud, Rabobank en Wijzer in Geldzaken. "Een vijfde van de MBO-leerlingen leent of heeft schulden; gemiddeld is dit een schuld van 3.681 euro", aldus het Nibud. "Vaak kan schoolgeld niet worden betaald. Een derde komt de eerste schooldag zonder studieboeken op school."

Theatergroep PlayBack vindt het hoog tijd om de schaamte rondom schuld en armoede te doorbreken, zodat MBO’ers makkelijker om hulp durven vragen. De première van de interactieve voorstelling NU is tijdens de Week van het Geld, op 16 maart op het ROC Mondriaan.

PlayBack maakt herkenbaar, interactief en educatief theater voor jongeren, hun ouders en docenten. Zo brengt zij de dialoog op gang over maatschappelijke thema’s die vaak onbesproken blijven. Door jongeren te laten nadenken over hun keuzes, denkbeelden en gedrag maakt PlayBack ze weerbaarder en sociaal vaardiger. PlayBack speelt jaarlijks 750 voorstellingen door heel Nederland.

Reactie toevoegen

 
Bij geld gaat het in essentie om gedrag

Bij geld gaat het in essentie om gedrag

“Ik leer hier zelf ook heel van. Wat betekent geld eigenlijk voor mij?” aldus Kim Zonneveld, artistiek directeur bij PlayBack. Van deze theatergroep...