Tulpenfonds faciliteert AO-vangnet The Models Health Pledge

Model via Pixabay

Tulpenfonds faciliteert met haar Zelfstandigenfonds The Models Health Pledge (TMHP) bij het organiseren van een vangnet voor arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen in de mode-industrie. Dit vangnet is georganiseerd door middel van een ‘crowdsurance’-oplossing, een collectief van zelfstandigen die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval.

Men kan kiezen voor een maandelijkse uitkering uit het collectief van 1000, 1.500, 2.000, 2.500,- of 3.000 euro netto per maand. Deelnemers dragen per maand maximaal vijf procent bij van het gekozen netto maandbedrag.

The Models Health Pledge is een online platform, geïnitieerd en gerealiseerd door een netwerk van bedrijven en professionals, dat pleit voor gezonde werkomstandigheden voor modellen en alle andere spelers in de mode-industrie. Het platform fungeert ook als een meldpunt voor zorgwekkende situaties.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Dga onderschat persoonlijke financiële risico\'s

Dga onderschat persoonlijke financiële risico\'s

Veel directeuren-grootaandeelhouders dekken hun persoonlijke financiële risico’s niet goed af, omdat ze deze laag inschatten. Van de dga's vindt 42 procent...